Primarul Aradului, Gheorge Falcă, a fost găsit nevinovat şi de Curtea de Apel Alba Iulia. Hotărârea poate fi atacată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Falcă a fost găsit nevinovat pentru a doua oară FOTO Claudia Untaru
Gheorghe Falcă a fost găsit nevinovat pentru a doua oară FOTO Claudia Untaru

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, luni, ca nefondat apelul declarat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) împotriva sentinţei pronunţată de Tribunalul Alba în dosarul în care primarul  Aradului, Gheorghe Falcă, a fost acuzat de fapte de corupţie.

Amintim că prin sentinţa Tribunalului Alba din data de 22 mai 2012, menţinută de Curtea de Apel Alba Iulia, s-a dispus achitarea inculpatului Gheorghe Falcă de sub învinuirea săvârşiri infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

Dar şi achitarea inculpaţilor Demeter Francisc şi Vasil Radu Gavril de sub învinuirea săvârşiri infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi a inculpatei Popa Florica Mioara de sub învinuirea săvârşiri infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dar şi revocarea măsurii asiguratorii a sechestrului dispusă asupra bunurilor inculpaţilor.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia, de astăzi, nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Gheorghe Falcă a fost judecat pentru fapte de corupţie, în legătură cu vânzarea unui teren al municipalităţii unui apropiat al familiei, la un preţ considerat ca fiind de trei ori mai mic decât preţul pieţei. Cercetarea penală a început în toamna anului 2006, urmărirea penală în 29 ianuarie 2007, iar în 25 octombrie 2007 Gheorghe Falcă a fost trimis în judecată pentru de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice, urmat de obţinerea unui avantaj patrimonial, cu consecinţe deosebit de grave.
 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite