Peste 20 tone de deșeuri au fost oprite în Vestul țării. Camioanele conțineau îmbrăcăminte și mobilă second-hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20 tone de deșeuri - în special îmbrăcăminte și mobilă second-hand - au fost oprite de către polițiștii de frontieră din Vestul României să intre în țară. .

Două automarfare pline au fost oprite FOTO Politia de Frontiera
Două automarfare pline au fost oprite FOTO Politia de Frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II și Borș II, împreună cu lucrători ai Comisariatelor Județene Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu peste 26 tone de deșeuri.

Şoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare şi astfel autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijloacelor de transport şi a încărcăturii transportate.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II și Borș II au efectuat în acest weekend, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare conduse de doi cetățeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, îmbrăcăminte și mobilă second-hand, de la societăți comerciale din Suedia pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatelor Județene Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Arad, inspector de poliție Andrei Alexandru Dincă.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 26.830 kg de deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul  României pentru aceste mijloace de transport.

Alte transporturi oprite

În urmă cu câteva zile, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II și Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Reprezentații Protecției Consumatorului Bihor, nu au permis intrarea în ţară a trei automarfare încărcate cu aproximativ 29 tone de deșeuri.

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite