O bătrână a reclamat că ar fi otrăvită de familia care o îngrijeşte. Anchetatorii au găsit mercur în mâncarea de acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii arădeni fac cercetări in rem pentru tentativă de omor şi trafic de substanţe sau produse toxice, după ce o femeie de 91 de ani a ajuns la spital şi a sesizat Poliţia că ar fi fost otrăvită cu mercur de o familie care o îngrijea, iar anchetatorii au găsit substanţa în mâncarea de acasă a femeii.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Dan Ursu, a declarat, marţi, pentru News.ro, că procurorii au început urmărirea penală cu privire la faptele de tentativă de omor şi trafic de substanţe sau produse toxice, după ce o femeie a reclamat la Poliţie că persoane care o îngrijesc în baza unui contract notarial ar încerca să o otrăvească.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că femeia, care are 91 de ani şi este din localitatea Gurahonţ, a sunat la 112 după ce ar fi observat particule argintii în farfuria cu mâncare, ea bănuind că este intoxicată intenţionat cu mercur.

Femeia a fost preluată de o ambulanţă şi a fost internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unde i-au fost recoltate probe biologice pentru a se stabili dacă are mercur sau alte substanţe toxice în sânge, iar rezultatele analizelor sunt aşteptate de la un laborator din Timişoara.

După ce a fost internată, presupusa victimă a sesizat şi Poliţia şi a depus o reclamaţie, pentru a se începe cercetări. Ea acuză că o familie căreia i s-a dat în grijă pentru bunurile pe care le deţine ar încerca să o omoare.

Medicii spun că starea femeii este bună, însă surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru News.ro că a fost găsit mercur în mâncarea din casa bătrânei.

Mai multe persoane urmează să fie audiate de către poliţişti, dar anchetatorii nu exclud nici posibilitatea ca bătrâna să încerce să scape de familia căreia i s-a dat în grijă şi să fi pus chiar ea mercurul în mâncare.

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite