Neurochirurgul Leon Dănăilă a primit, la Arad, cea mai înaltă distincție eparhială. Momente emoționate pentru celebrul medic FOTO

0
Publicat:

Renumitul neurochirurg Leon Dănăilă s-a aflat la Arad unde a fost elogiat atât de Biserica Ortodoxă, cât și de Universitatea de Vest ,,Vasile Goldiș”, în cadrul evenimentului „Un om, un destin, o viață”.

A primit cea mai mare distincție FOTO Arhiepicopia Aradului
A primit cea mai mare distincție FOTO Arhiepicopia Aradului

Arhiepiscopul Timotei al Aradului i-a conferit academicianului Leon Dănăilă cea mai înaltă distincție eparhială, Crucea „Sfântul Ierarh Sava Brancovici”. Distincția a fost acordată în contextul „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” în Patriarhia Română, în semn de „aleasă prețuire pentru contribuția deosebită adusă în tratarea celor bolnavi”.

La ceremonie, alături de Înaltpreasfinția Sa, s-a aflat și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Chiriarhul arădean a evocat în cuvinte alese personalitatea academicianului Leon Dănăilă, omul care și-a dedicat întreaga viață pentru cercetare și tratarea celor bolnavi, așa cum însuși mărturisea: ,,Pentru mine, viața înseamnă ceilalți”.

Titlul de Doctor Honoris Causa

Totodată, conducerea Universității de Vest ,,Vasile Goldiș” din Arad, la inițiativa rectorului Coralia Adina Cotoraci, i-a conferit medicului, titlul de Doctor Honoris Causa.

Evenimentul a avut loc la Palatul Cultural din Arad și a făcut parte din seria „Dialoguri universitare”. Ediția aniversară a fost moderată de George Grigoriu și a inclus un moment artistic susținut de Maria Coman alături de Corul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin”.

Duminică dimineață, 10 martie 2024, Leon Dănăilă a vizitat Mănăstirea Hodoș-Bodrog, unde a participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Peste 35.000 de operații efectuate

Neurochirugul Leon Dănăilă a reușit, prin cele peste 35.000 de operații efectuate, să scadă rata mortalității operațiilor pe creier din România de la 50% la 4%. Este autorul a peste 50 de cărți, lucrări științifice și atlase de specialitate și are 27 de brevete de invenție și certificate de inovație în neurochirurgie.

Deși are peste 90 de ani, reputatul medic încă mai profesează și continuă să fie activ cu sfaturi medicale pe rețelele de socializare.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite