Greşeli frecvente făcute atunci când ne spălăm pe dinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stomatologul arădean, Dan Merişca
Stomatologul arădean, Dan Merişca

Stomatologul arădean Dan Merişca atrage atenţia asupra faptului că îngrijirea dentară precară este asociată cu bolile de inimă şi cu alte probleme de sănătate. Acest lucru, spune el, a rezultat în urma unor studii realizate în ultima perioadă.

Dan Merişca spune că sunt câteva greşeli frecvente făcute involuntar atunci când ne îngrijim cavitatea bucală.

Nu vă periaţi dinţii la momentul potrivit!
Periuţa de dinţi ar trebui să fie ultimul lucru care atinge dinţii seara. Gustarile înainte de somn cresc semnificativ riscul apariţiei cariilor.  Metoda de spălare a dinţilor de dimineaţă este la fel de împortantă.

Folositi peria gresită!

V-aş recomanda alegerea unei periuţe de dinţi cu perii moi.

Nu vă clătiţi gura!
Înghiţirea sau scuiparea pastei de dinţi nu elimină în totalitate bacteriile. Folosiţi o apă de gură fară alcool.

Nu vă schimbaţi peria de dinţi!

Eu vă recomand schimbarea periei de dinţi atunci când credeţi că e uzată. Perii uzaţi nu pot îndepărta eficient bacteriile. Dacă aţi fost bolanv, schimbaţi peria imediat. Bacteriile prezente în timpul unei răceli se pot agăţa de peria ta şi vă pot reinfecta. Depozitarea periei se va pune într-un recipient sau într-un dulăpior de baie pentru a se evita contactul cu aerul nu prea prietenos din baie.

Ignoraţi restul gurii!

Limba atrage numeroase bacterii. Resturile de la mâncare pot rămâne cu uşurinţă blocate pe suprafaţa acesteia. Nu uitaţi că în timpul periajului să vă curătaţi limba şi nu în ultimul rând să nu ezitaţi să folosiţi aţa dentară.

Vă mai recomandăm: Un stomatolog predă gimnastică ecvestră. Ce înseamnă să fii călăreţ acrobat: „Când aud că începe muzica, din acel moment numai eu şi calul existăm“

Oreste a fost prezent la Arad la vernisajul expoziţiei lui Dan Merişca

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite