Gest impresionat al jandarmilor: au vrut să le dea amendă, dar i-au salvat din sărăcie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmi au mers la ei acasă cu plasele pline FOTO Jandarmeria Arad
Jandarmi au mers la ei acasă cu plasele pline FOTO Jandarmeria Arad

Jandarmii arădeni chemaţi la o intervenţie au descoperit o familie cu probleme, distrusă de sărăcie. Impresionaţi, au strâns bani şi le-au plătit oamenilor datoriile, le-au cumpărat butelie, aragaz şi alimente

Jandarmii arădeni au fost chemaţi într-un parc din municipiu de nişte cetăţeni care reclamau că un copil este răpit. Când au ajuns acolo, jandarmii au aflat că nu era vorba despre o răpire, ci o ceartă în familie: un tată încerca să îşi convingă fiul să meargă acasă. Cu această ocazie, jandarmii au aflat povestea unui bărbat care îşi creşte singur copiii, o fată de 13 ani şi un băiat de 11 ani, în sărăcie.

„La dispeceratul unităţii, pe apelul unic de urgenţă 112, a fost sesizat faptul că, într-un parc din municipiu, un bărbat de aproximativ 45 ani încearcă să răpească un copil. Ajunşi de urgenţă la faţa locului, jandarmii au identificat copilul în cauză, dar bărbatul dispăruse. În urma verificărilor, au constatat că situaţia este alta. De fapt bărbatul reclamat este părintele copilului, iar acesta a venit după el în parc să-l ducă acasă, fiind o oră destul de înaintată, copilul refuzând, manifestându-se prin strigăte. Un grup de adolescenţi care se aflau în apropiere au văzut activitatea şi au sunat la 112“, spune inspector-şef al  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Arad, colonel Sorin Nicolae Axenti.

Jandarmii l-au luat pe băiat, au găsit-o şi pe sora acestuia, care se afla în parc, şi i-au dus pe amândoi la domiciliul lor. Acolo l-au întâlnit şi pe părintele copiilor şi erau hotărâţi să-l sancţioneze pentru lăsarea minorilor nesupravegheaţi. Însă ascultând povestea, jandarmii aflaţi acolo, printre care şi Cristian Năstase, au luat decizia să ajute familia cum vor putea.

jandarmi arad

„Am aflat că tatăl îi creşte singur de patru ani, de când a divorţat, şi nu mai ştie nimic de mama copiilor. Am observat că trăiesc în condiţii sărăcăcioase, fără curent, gaz, apă caldă, dar cu toate acestea părintele şi-a dedicat tot timpul pentru copii şi a încercat să lucreze cu ziua pentru a avea ce le pune pe masă odraslelor sale, fără a se gândi vreo clipă să-i abandoneze. De atunci am cerut ajutorul colegilor, al pietenilor, pe unde am putut, pentru a-i ajuta. Primul lucru a fost plata datoriilor la Enel şi racordarea la curent. De asemenea, cu ajutorul reprezentantului unei societăţi comerciale (n.r. - un cabinet medical) care a aflat de situaţia acestora, factura la curent este plătită regulat. Lunar familia a beneficiat de bunuri alimentare şi nealimentare, achiziţionate de noi. Din februarie facem acest lucru“, declară Cristian Năstase.

Familiei, care locuieşte pe strada Eminescu din municipiul Arad, jandarmii le-au dus un frigider, butelie de aragaz şi urmează instalarea unui boiler pentru apă caldă. În momentul de faţă, jandarmii sunt în plină procedură de achitare a datoriilor la EON şi racordarea la gaz, având în vedere că se apropie sezonul rece, iar căldura este pe gaz. De asemenea, jandarmii s-au interesat de situaţia şcolară a celor doi copii, constatând că fata învaţă foarte bine, chiar primeşte bursă, iar acum urmează să intre în clasa a VIII-a. Jandarmii vor avea grijă ca cei doi copii sa aibă tot ce le este necesar la şcoală.

image

Purtătorul de cuvânt al IJJ Arad, plt.maj. Daniel Monoranu, spune că în momentul de faţă situaţia financiară a familiei respective s-a ameliorat puţin, tatăl şi-a găsit un loc de muncă, acest lucru fiind o condiţie strictă impusă de jandarmi pentru a beneficia de ajutor în continuare. Cei care vor să-i ajute pe cei trei pot luat legătura cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad. Familia nu a vrut să se ştie numele, deoarce nu doresc ca micuţii să fie arătaţi cu degetul la şcoală.

Vă mai recomandăm: Ajutor de la jandarmi. Alimente şi apă pentru sinistraţii din Sohatu şi Plătăreşti

Un jandarm din Mehedinţi are nevoie de 60.000 de euro pentru o operaţie pe creier

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite