Funcţionarii publici din Arad intră, luni, în grevă japoneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariile mici ale angajaţilor din administraţia locală determină o acţiune de protest din partea acestora. Luni, între orele 11-14, funcţionarii vor intra în grevă japoneză. Asta înseamnă că nu încetează munca, dar trag un semnal de alarmă cu privire la salarizarea ruşinoasă de care „beneficiază” în Primării şi în Consiliile Judeţene.

Vicele CJA Sergiu Bîlcea susţine demersul funcţionarilor, despre care spune că sunt plătiţi în batjocură.

„Va fi grevă japoneză şi la Arad. Conducerea Consiliului Judeţean înţelege şi susţine această acţiune. Constatăm că este foarte greu să îi motivezi pe funcţionarii valoroşi, mulţi pleacă din sistem, alţii lucrează pe bani puţini dar cu responsabilităţi enorme. Avem colegi în primăriile din judeţ şi la Consiliul Judeţean care gestionează proiecte de sute de mii sau de milioane de euro. Cea mai mică greşeală din partea lor înseamnă imputări colosale. Noi ne propunem să continuăm procesul de profesionalizare a administraţiei publice, dar cu oameni demotivaţi, plătiţi în batjocură, este foarte dificil”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

În prezent, majoritatea angajaţilor din administraţia publică sunt remuneraţi cu salariul minim pe economie sau mult sub salariul mediu.

Situaţia este similară şi în unele societăţi din subordinea primăriilor sau a Consiliului Judeţean. Dacă greva japoneză de luni nu va avea rezultatele scontate, angajaţii vor trece la măsuri mai radicale.

Vă mai recomandăm: Funcţionarii de la Primăria Constanţa intră în grevă. Programul este suspendat marţi, 12 iulie

Funcţionarii publici anunţă grevă generală pentru luna iulie

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite