FOTO Peste 7 kilometri de străzi din comuna Şicula vor fi asfaltaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stradă din comuna Şicula
Stradă din comuna Şicula

Străzile din comuna arădeană Şicula vor fi asfaltate. În acest sens a fost semnat contractul de finanţare PNDR pentru asfaltarea a 7,8 kilometri de străzi, în valoare totală de aproximativ 9.600.000 lei, din care de la bugetul local se alocă 350.000 de lei.

De la Guvern au fost alocaţi pentru anul 2014 pentru proiectare şi întocmirea documentaţiei de licitaţie şi execuţie 300.000 lei.

Vor fi asfaltate două străzi în Şicula (3,4 km), respectiv „uliţa“ Primăriei şi cea a Ţarinei. Cât priveşte satele aparţinătoare, se vor asfalta în Chereluş 2,5 kilometri, iar în Gurba 1,9 kilometri, mai exact strada dintre cele două biserici ortodoxe.

Acest proiect se va derula pe o perioadă de maxim trei ani. 

„După părerea mea, acest proiect se poate executa în doar un an de zile, totul depinzând de cum va aloca banii Guvernul României şi Ministerul Dezvoltării“, a declarat Aurel Radiţa, primarul comunei Şicula.

Primăria a depus pe SEAP actele pentru licitaţia de execuţie-proiectare aprobată prin OG 28/2014.

„Dacă totul decurge normal (fără contestaţii), lucrarea poate începe chiar în acest an“, a precizat primarul comunei Şicula.

Vă mai recomandăm: FOTO Au început lucrările de asfaltare a străzilor din cartierul Aradul Nou

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Arad au anunţat că au demarat lucrările de modernizare a străzilor în cartierul Aradul Nou.

Arad: Zerindul ne va lega de Ungaria printr-un drum asfaltat

Odată modernizat acest drum va contribui la îmbunătăţirea infrastructurii fizice de transport în regiunea de frontieră, fluidizarea traficului transfrontalier de pasageri şi mărfuri, având ca rezultat dezvoltarea schimburilor economice, culturale, etnice, turistice în zona de frontieră România-Ungaria. 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite