FOTO Fostul ministru de Interne, Constantin Traian Igaş, promovează produsele  tradiţionale şi obiceiurile cu care a crescut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru de Interne, Constantin Traian Igaş, a organizat sâmbătă Pomana Pocului. Chiar el a preparat o mare parte din bunătăţi.

Politicieni, oameni de afacri şi colaboratori ai firmei au fost prezenţi pentru a gusta din preparatele tradiţionale: cârnaţi, maioş, caltaboş, tobă sau jumări. Evenimentul este organizat  la Taverna Pecicană pentru al treilea an consecutiv.

„Este al treilea an în care organizez aici la Taverna Pecicană Pomana Porcului. Produsele tradiţionale şi obiceiurile cu care am crescut, le promovăm. Pomana Porcului este un ritual pe care dorim să-l ducem mai departe. Sunt alături de noi prieteni, colaboratori şi colegi politicieni.  Preparăm cârnaţi, tobă, maioş, tocăniţă, jumere, carne friptă şi cârnaţi fripţi. Cam tot ceea ce se obişnuieşte la un tăiat de porc”, ne-a declarat senatorul Constantin Traian Igaş. 

Una dintre specialităţile preparate a fost muşchiuleţul de porc umplut cu carnea folosită pentru a face cârnaţi. Muşchiuleţul a fost fript într-o tavă pe un pat de varză murată lângă care s-au aflat şi câteva bucăţi de cârnaţi.  Preparatul a fost gătit într-un cuptor pe vatră.

De la petrecerea la care s-a mâncat bine nu au lipsit nici colindătorii.

Vă mai recomandăm: Pomana porcului, prin catering. Cât te costă să-ţi pregăteşti bunătăţile pentru Sărbători direct prin telefon

FOTO A început a patra ediţie a concursului „Pomana porcului”

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite