FOTO „Cina Porcului” a ţinut arădenii în stradă pe ger

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arădenii au ieşit, vineri seara, din case pentru a participa la evenimentul desfăşurat în cartierul Micălaca. Este vorba despre „Cina Porcului”, la care s-a rezistat eroic chiar dacă afară a fost ger.

Printre participanţi s-au aflat şi oameni politici, în special candidaţii pe colegiul 1 Deputaţial.

Echipele de maeştri bucătari din diverse zone ale ţării au încercat să pregătească preparatele din porc cât mai repede. De asemenea, interpreţii de muzică populară au încins atmosfera, mulţi dintre ascultători preferând să danseze pentru a se încălzi. Oamenii au putut gusta gratuit din preparate printre care şi jumări cu sare şi murături. Pentru această acţiune au fost sacrificaţi 12 porci.

Evenimentul va continua şi astăzi, de la ora 11.00 cu gătirea mezelurilor în faţa publicului. La ora 11.30 are loc simfonia condimentelor, prezentarea amestecurilor de condimente pentru carnea tocată, prezintă maestrul Tibi Kiss. La ora 12.00 are loc Culinary Show: gătirea jambonului de porc prin fierbere, descrierea reţetelor, prezintă maestrul Cornea Ioan, din Făgăraş, la 12.30 – Fierberea slăninii cu boia dulce şi usturoi, prezintă Uica Mihai şi Marcel Iorga, la 13.00 – Ansambluri folclorice din judeţul Arad, la 14.00 – Gătirea preparatului „Pomana Porcului“.

La 14.30 are loc Parada Somelierilor: prezentarea vinurilor fierte, sesiune de degustare pentru public, prezintă somelier Bogdan Dumitrescu, la 15.30 – Comparaţie între reţetele de cârnaţi, degustare pentru public: cârnaţi prăjiţi în untură cu gogonele murate şi pâine de casă, la 16.30 – Pregătirea tradiţională a oţetului, prezintă Georgeta Mihai, la 17.00 – Gastro Show: prezentarea grill-ului uruguaian în variantă românească (partea a doua), varianta prăjirii ciolanelor de porc, prezintă Radu Zărnescu – sesiune de degustări pentru public, la 18.00 – Sesiune de degustări pentru public: „Pomana Porcului“, la 18,30 – Lansarea cazanului de palincă – producerea pălincii în direct, prezintă Florin Ghişe, din Bihor, iar la 19.00 va avea loc un concert cu Fuego.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite