Fonduri europene pentru integrarea pe piaţa muncii a persoanelor dezavantajate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Profesională Neguvernamentală de Asistenţă Socială implementează proiectul “Dezvoltarea de structuri ale economiei sociale în Regiunile Nord Vest, Sud Vest Oltenia şi Vest”.

Obiectivul general al proiectului este facilitarea accesului pe piaţa muncii a persoanelor vulnerabile din punct de vedere social și anume rromii, persoanele cu dizabilităţi, tinerii din sistemul de protecţie a copilului.

“Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European. Valoarea totală a proiectului este de 19.397.032 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 18.290.875 de lei, iar valoarea neeligibilă este de 713.809 lei”, a declarat Paul Costin, inspector la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad.

Proiectul se derulează pe o perioadă de trei ani şi vizează atingerea a trei obiective specifice: dezvoltarea unor structuri suport, prin trei centre regionale de resurse ale economiei sociale. Aici vor fi desfăşurate activităţi de promovare a drepturilor persoanelor vulnerabile, pentru sprijinirea integrării lor pe piaţa muncii.

Un al doilea obiectiv este pregătirea a 135 de persoane din aria celor trei regiuni cuprinse în proiect, precum și asigurarea pregătirii unui număr de 2.460 de persoane vulnerabile din grupul ţintă în scopul dezvoltării capacităţilor profesionale necesare pentru ocuparea unui loc de muncă în entităţi ale economiei sociale.

“Obiectivul va fi realizat prin integrarea acestor persoane în programe de formare profesională continuă, urmate de asigurarea serviciilor de ocupare profesională şi angajare în întreprinderile sociale înfiinţate pe durata proiectului”, a precizat Paul Costin.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite