Festivalul la care intrarea costă un dovleac. Pentru copii este gratis FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie din județul Arad, care se ocupă de ani de zile cu legumicultura, s-a gândit să facă un lucru inedit. A plantat dovleci pe o suprafață de două hectare, iar acum va organiza aici un festival.

Familia a amenajat locul festivalului FOTO Familia Hodi
Familia a amenajat locul festivalului FOTO Familia Hodi

Toată familia Hodi din Arad a muncit pe plantația de la Mailat, situată la aproximativ 35 kilometri de municipiul Arad și 40 kilometri de Timișoara, pentru a decora zona unde se vor putea admira culorile aurii și arămii ale toamnei.

Cele două surori, Vicktoria și Szidonia Hodi, au plantat pe două hectare dovleci cu scopul de a organiza o sărbătoare cu diverse activități și mâncăruri alese.

Astfel, au recoltat în jur de 10 tone, iar acum timp de două weekenduri (21-22 și 28-29 octombrie 2023) vor organiza evenimentul la care se vor putea gusta preparate din dovleac cum este supa cremă, dovleac copt, prăjituri și multe alte preparate.

Totodată de aici se vor putea cumpăra dovleci pentru Halloween, sărbătoarea occidentală de la 31 octombrie, în care dovlecii joacă un rol important - decorativ și festiv.  

Intrarea la festivalul din Arad va consta în cumpărarea unui dovleac, însemnând 20 lei de familie. Pentru copii, intrarea este gratuită.

Cele două surori care se ocupă de acest eveniment au făcut deja aranjamentele și cei care doresc vor putea face și fotografii. 

„Ne-am dorit să organizăm ceva deosebit și așa s-a născut Festivalul Dovleacului care de fapt este o sărbătoare a lui. Credem că este cea mai potrivita locație și pentru o sesiune de toamnă cu decor specific în grădina cu dovleci. Toate detaliile  despre festival se regasesc în descrierea evenimentului creat pe pagina Hodi's Pumpkin Fest”, declară Szidonia Hodi.

Astfel, se deschid larg porțiile grădinii în weekendurile 21-22 și 28-29 octombrie 2023, între orele 10.00 și 20.00. În sat se vor găsi indicatoare spre eveniment.

Organizatorii au și o descriere, dar și câteva reguli

Vor fi expoziții de dovleci, locuri amenajate pentru fotografii (photo corner din baloți, dovleci, pereți decorativi); locuri de joaca (labirint din baloți, bubble Station, bowling cu dovleci); cort pentru creativități (picturi pe față, sculptat/vopsit dovleci, colorare de ipsos in forma de dovleci, desenare/colorare; diverși expozanți (miere, decorațiuni, cosmetice, unturi vegane etc.); preparate la ceaun; diferite plăcinte cu dovleac; băuturi calde/reci și alte surprize.

Regulament de participare:

1. Este interzis accesul pe perimetrul festivalului cu următoarele obiecte: articole pirotehnice, materiale inflamabile/explozive, substante/produse interzise, orice tip de obiect care îl poate răni pe alți participanți.

2. Este obligatoriu respectarea parcării ale mașinilor în locurile special amenajate. Organizatorii nu își asumă responsabilitatea în caz de dauna/accident.

3. Fumatul este permis doar în locurile special amenajate.

4. Este interzis aruncarea deșeurilor/chiștocurilor pe jos.

5. Este interzis distrugerea/modificarea expozițiilor decorative.

6. Este interzis înstrăinarea bunurilor/obiectelor din incinta festivalului care sunt la dispoziția tuturor participanților pentru diferite activități distractive.

7. Organizatorii nu sunt responsabili pentru bunurile participanților.

8. Evenimentul este prietenos cu animalele de companie, cu condiția ca acestea să fie supravegheate de către stăpâni.

9. Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica programul.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite