Cutremurul din Arad a afectat două clădiri spitalicești. Pagubele din oraș, evaluate de autorități

0
Publicat:

Mai multe clădiri care aparțin de Spitalul Clinic Județean de Urgențe Arad au fost afectate de cutremurul de marți, 6 iunie 2023. Sunt fisuri în pereți și a căzut tencuiala.

Sunt fisuri în tavan  FOTO: SCJU Arad
Sunt fisuri în tavan FOTO: SCJU Arad

La cutremurul din 5 iunie 2023 s-au înregistrat fisuri ușoare ale pereților din holul clădirii în care funcționează Secția Clinică Oncologie Medicală, fisuri cu căderi de tencuială pe holul unei clădiri din incinta fostului Spital Municipal, iar cea mai afectată clădire a fost cea din localitatea Ghioroc în care funcționează Compartimentul de Îngrijiri Paliative. 

,,În cursul serii de 6 iunie 2023 au avut loc primele evaluări ale avariilor produse de cutremur. Directorul Administrativ a verificat fiecare clădire în care s-au înregistrat fisuri la nivelul pereților, pentru a ne asigura că viețile pacienților și a personalului unității nu sunt puse în pericol. Cele mai mari probleme au fost înregistrate la clădirea din localitatea Ghioroc unde au apărut fisuri în mai multe încăperi, inclusiv într-o sală ai cărei pereții erau acoperiți cu faianță. A fost afectat și un salon însă, din fericire, nu au fost persoane rănite. În perioada următoare se va efectua o expertiză pentru a stabili exact pagubele precum și modalitatea de intervenție asupra acestei clădiri", a declarat ec. Florina Ionescu,  managerul SCJU Arad.

A căzut tencuiala FOTO SCJU
A căzut tencuiala FOTO SCJU

În Arad au fost pagube produse la clădiri, dar și la autoturisme, deoarece bucăți din clădiri au căzut peste acestea.

Potrivit ISU Arad, au existat 18 apeluri prin SNUAU 112 privind desprinderea unor elemente de construcție (coș de fum, bucăți de fațadă) și avarierea a două autoturisme.

Primarul Aradului, Călin Bibarț, se afla la o emisiune în direct în acel moment, după care a mers în teren să vadă pagubele produse.

În data de 06.06.2023, la ora 20:26:51 (ora României), în Banat, județul Arad, s-a produs un cutremur cu intensitatea de 5,3 grade pe Richter, la o adâncime de 6,4 km. Cutremurul s-a produs la 20 km E de Arad, 50 km NE de Timisoara, 71 km SE de Bekescsaba, 95 km N de Resita. Echipaje operative din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad au fost trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere. În urma cutremurului au fost înregistrate 18 solicitări prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, privind desprinderea unor elemente de construcție și avarierea a două autoturisme”, a declarat Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Încă 5 apeluri 

Pompierii au mai anunțat că miercuri, 7 iunie 2023, până la această oră au fost înregistrate 5 solicitări prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, privind desprinderea unor elemente de construcție.

Astfel, pompierii militari ai Detașamentului Arad intervin în aceste momente cu o autospecială de intervenție și salvare la înălțimi pentru degajarea elementelor de construcție care prezintă pericol de cădere de pe fațadele clădirilor din zona centrală a municipiul Arad.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite