Autoturisme cu acte false, găsite în municipiul Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre maşinile care nu avea actele în regulă
Una dintre maşinile care nu avea actele în regulă

Poliţiştii de frontieră arădeni au prins două persoane care au prezentat pentru  autoturismele pe care le conduceau certificate de înmatriculare false.

Este vorba un autoturism marca Range Rover şi un autoturism marca BMW, ambele, înmatriculate în Republica Moldova. Autzovehiculele au fost depistate la sfârşitul săptămânii trecute în municipiului Arad.

„În baza unor informaţii, poliţisţii de frontieră din cadrul S.T.P.F Arad au oprit, în municipiul Arad, pentru verificări un bărbat în vârstă de 32 de ani din Republica Moldova, care conducea un autoturism marca Range Rover. Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului şi a documentelor acestuia, persoana în cauză şi mijlocul de transport au fost conduse la sediul S.T.P.F Arad pentru verificări, constatându-se faptul că numărul de înmatriculare al maşinii este fals, acesta nefiind înregistrat în evidenţe. Certificatul de înmatriculare prezentat este emis pentru un alt autovehicul iar autoturismul figurează ca fiind radiat din circulaţie”, au precizat reprezentanţii Sectorului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

Şoferul a declarat că a cumpărat autoturismul de la o persoană necunoscută, din municipiul Arad, şi a dat unei terţe persoane, din Republica Moldova suma de 3.000 de euro pentru înmatricularea autoturismului în Republica Moldova, neştiind că documentele autoturismului sunt false.

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, pe o altă stradă din municipiul Arad a fost oprit pentru verificări un arădean în vârstă de 42 de ani, care conducea un autoturism marca BMW, înmatriculat în Republica Moldova.

La control, bărbatul a prezentat un certificat de înmatriculare şi o poliţă de asigurare eliberate de autorităţile din Moldova.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că numărul de înmatriculare al maşinii este atribuit unui alt autoturism. În timpul cercetărilor la sediul Sectorului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad un bărbat, de 37 de ani, din Arad care a declarat că a primit autoturismul de la un cetăţean din Republica Moldova pentru a executa câteva reparaţii mecanice la acesta.

Acesta a mai precizat că i-a împrumutat autoturismul bărbatului depistat de poliţiştii de frontieră pentru a circula prin oraş.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura reţinerii autoturismelor şi a întocmirii pe numele celor trei persoane implicate în cele două cazuri actele premergătoarea începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neîmatriculat cu numere false de înmatriculare, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite