Au sosit ajutoarele europene, constând în alimente, pentru nevoiașii Aradului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Europeană a trimis şi anul acesta ajutoare pentru oamenii nevoiaşi din România. Ajutoarele pe anul 2010 constau în 1.583 tone, în total, produse constând în făină, zahăr, mălai, lapte praf, biscuiţi şi paste făinoase.

De aceste ajutoare beneficiază familiile şi persoanele singure care au stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj; pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei/lună și persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate.

Ajutoarele europene vor fi distribuite de către primării, aceste instituţii având în evidenţă persoanele care pot beneficia de acest program social. Numărul de beneficiari pe judeţul Arad este de 53.517 persoane.

Întreaga cantitate de ajutoare a ajuns la Arad la Terminalul Cargo din cadrul aeroportului, urmând ca mai apoi să plece spre localităţile din judeţ pe cale rutieră. Distribuţia produselor în judeţ începe din luna septembrie şi   se face sub coordonarea unui „grup de lucru” al Consiliului Judeţean Arad. Cantităţile care urmează a fi distribuite sunt următoarele: făină – 14 kg, zahăr – 1 kg, lapte praf – 1 kg, biscuiţi – 1 kg, mălai – 7 kg, paste făinoase – 3 kg.

“Dorim ca prin mijloacele de care dispunem, inclusiv spaţiul de depozitare la Terminalul Cargo, să venim în întâmpinarea categoriilor de cetăţeni care beneficiază de aceste ajutoare europene” a afirmat Cristian Drăgan, vicepreşedintele CJ Arad.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite