Aglomeraţie în vămile arădene. Românii se întorc din Italia blindaţi de bani şi cadouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii care munces în străinătate încep să revină în ţară, ca să-şi petreacă vacanţa cu cei dragi. Primele autocare din Italia au început să intre în ţară prin vama Turnu.

Traficul aici a crescut în ultimele 24 de ore cu cinci la sută, însă poliţiştii de frontieră se aşteaptă ca numărul turiştilor să crească de la o zi la alta. Cu cadouri şi cu buzunarele pline cu bani. Aşa se întorc acasă, românii plecaţi la muncă peste hotare. De acolo, criza se vede altfel şi o resimt, spun ei, doar cei care nu vor să muncească.

image

“Eu sunt grădinar, pentru mine nu e criză, duc acasă acum peste 2.000 de euro. Eu am foarte mult de lucru”,  declarat Nicolae Vaşloban român care munceşte afară. Dar banii nu se câştigă uşor. Departe de casă şi de familie, românii îi văd pe cei apropiaţi doar în poze şi revin acasă o dată la câţiva ani.

“Eu nu am venit de trei ani acasă, nu îmi cunosc nici  ginerele nici nepoţelul, că nu am putut veni la nuntă”, a spus Valer Boţ, un alt român. Ana Vasilescu, o altă doamnă care lucrează în străinătate spune că ar fi bine să primească de lucru în ţară, ca ei să nu mai fie nevoiţi să plece departe de familie.

image

Flux continuu

Patronii firmelor de transport fac faţă cu greu solicitărilor. Mii de români vor să vină, în această perioadă acasă.  “S-au dublat cursele în această perioadă pentru că vin românii acasă în concediu. Nu toţi vin cu banii la ei, mulţi i-au virat în bancă”, a declarat Petru Nicola, şofer autocar.

image

Poliţiştii de frontieră spun că începand de azi traficul a crescut de la 16.000 de persoane care tranzitează vămile din vestul ţării, la 21 000. Poliţiştii de frontieră sunt pregătiţi pentru valul de turişti din săptămânile  următoare. Dacă va fi necesar, ei vor deschide benzi noi de intrare în ţară, ca să evite crearea cozilor la graniţă.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite