Proiectul ”Personal competent pentru o administraţie modernă şi eficientă”a ajuns la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
286 de funcţionari teleormăneni au fost beneficiarii proiectului
286 de funcţionari teleormăneni au fost beneficiarii proiectului

Proiectul destinat îmbunătăţirii competenţelor personalului în scopul modernizării şi eficientizării serviciilor furnizate cetăţenilor, derulat de Instituţia Prefectului judeţului Teleorman a ajuns la final. Conferinţa de închidere a proiectului de care au beneficiat 286 de funcţionari teleormăneni a avut loc, astăzi, la Restaurantul Rustic din Pădurea Vedea.

”Fără cunoştinţe permanent actualizate, fără creativitate şi deschidere, fără inovaţie, în general, precum şi fără o schimbare a valorilor şi a modului de acţiune a angajaţilor, instituţiile publice nu pot performa” a declarat Daniela Carmen Dan, prefectul judeţului Teleorman, în deschiderea evenimentului. Despre modul pozitiv în care s-au implicat în derularea proiectului beneficiarii teleormăneni a vorbit Veronica Baciu, ofiţer de proiect, reprezentant al Ministerului Dezvoltării Regionale : ” Toate acţiunile au fost realizate conform graficului, fără a fi nevoie de modificări contracuale”.

Prezentarea celor 16 luni de implementare a proiectului a fost făcută de Mirela Cofaru, şef Serviciu Afaceri Europene, Strategii şi Programe Guvernamentale din cadrul Prefecturii Teleorman.

Prefectura Teleorman a implementat începând cu data de 27 septembrie 2013, proiectul ”PERSONAL COMPETENT PENTRU O ADMINISTRAŢIE MODERNĂ ŞI EFICIENTĂ”. Proiectul a fost cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013, valoarea eligibilă fiind de1.095.495 lei . 931.170.495 lei a reprezentat valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European, iar 164.324,25 lei – cofinanţarea eligibilă a beneficiarului.

Proiectul s-a desfăşurat pe o perioadă de 16 luni, în intervalul 27 septembrie 2013 – 27 ianuarie 2015. 66 de angajaţi ai Prefecturii Teleorman, 220 de persoane din instituţii publice şi 60 de firme din Teleorman au reprezentat grupul ţintă al proiectului care a avut ca scop profesionalizarea activităţilor desfăşurate în Instituţia Prefectului judeţului Teleorman şi 15 servicii deconcentrate, prin dezvoltarea capacităţii personalului, de conducere şi execuţie, funcţionari publici şi contractuali, indiferent de vârstă, sex, etnie, de a utiliza metode, tehnici şi proceduri caracteristice unui management public modern, bazat pe performanţă.

Potrivit instituţiei care a derulat la proiectul, la finalul celor 16 luni de implementare, 286 de persoane la nivelul Instituţiei Prefectului Teleorman şi la nivelul celor 15 servicii publice deconcentrate vor fi capabile, să implementeze un management public modern, în toate componentele acestuia, şi să continue în ritm accelerat reforma de modernizare instituţională. Ca urmare a participării la proiect, aceleaşi persoane angajate în instituţiile publice vor fi capabile să faciliteze conducerea eficientă a schimbărilor necesare, pentru a ajunge la o compatibilitate de valori, de principii şi de rezultate cu administraţiile moderne europene.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite