Proiect transfrontalier de peste 5 milioane de euro lansat la Consiliul Judeţean Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contractul de finanţate s-a semnat în luna iunie
Contractul de finanţate s-a semnat în luna iunie

Consiliul Judeţean Teleorman este principalul beneficiar al proiectului transfrontalier ” Îmbunătăţirea managementului situaţiilor de urgenţă în regiunea transfrontalieră” (IMES), în valoare de peste 5 milioane de euro. Parteneri în proiect sunt municipalitatea din Svishtov-Bulgaria  şi Fundaţia pentru Democraţie, Cultură şi Libertate Filiala Călăraşi.

Proiectul ” Îmbunătăţirea managementului situaţiilor de urgenţă în regiunea transfrontalieră” (IMES) a fost lansat, astăzi, la Consiliul Judeţean Teleorman. La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor teleormănene şi ai instituţiilor implicate în proiect, alături de reprezentanţi ai partenerilor de proiect-municipalitatea din Svishtov şi Fundaţia pentru Democraţie, Cultură şi Libertate Filiala Călăraşi.

Consiliul Judeţean Teleorman este principalul beneficiar al proiectului pentru care contractul de finanţare s-a lansat în luna iunie 2014. Proiectul transfronatlier are o valoare de 5, 3 milioane de euro, fiind finanţat în procent de 84,82% din fonduri europene şi 13% din bugetul de stat.

Proiectul presupune realizarea unui sistem electronic de monitorizare care va furniza informaţii în caz de dezastre naturale , inclusiv în caz de inundaţii, şi achiziţia de echipamente necesare pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.   Sistemul electronic de supraveghere a zonei transfrontaliere  va avea zece posturi de alarmare a populaţiei în caz de pericol care vor fi amplasate în localităţile Islaz, Turnu Măgurele, Traian , Seaca, Viişoara, Fântânele, Zimnicea , Năsturelu, Bujoru şi Pietroşani. Tot sistemul va fi utilizat de către ISU Teleorman , unde va exista un centru de comandă şi control al operaţiunilor.

Perioada de implementare este de doi ani

Prin intermediul aceluiaşi proiect finanţat cu bani europeni se vor achiziţiona echipamente precum scări de intervenţie auto,   de intervenţie cu spumă de mare capacitate, macara platformă, microbuz cu 20 de locuri, barcă gonflabilă, autovehicule de primă intervenţie şi comandă, bărci pentru deplasarea pe râu, camioane de intervenţie, staţie de filtrare a apei, , două sirene, 10 staţii radio fixe, 20 de staţii radio portabile, laptopuri şi imprimante. Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni. Proiectul este realizat în cooperare cu  Primăria Svishtov şi Fundaţia pentru Democraţie, Cultură şi Libertate-Filiala Călăraşi.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite