Poliţistul de la Înmatriculări Teleorman şi-a primit înapoi plăcuţele de la BMW. O comisie a constatat că sunt conform legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Cristian Eib, poliţist la Înmatriculări amendat pentru plăcuţe neconforme la BMW Sursa Total Impact
Daniel Cristian Eib, poliţist la Înmatriculări amendat pentru plăcuţe neconforme la BMW Sursa Total Impact

Prefectura Teleorman face precizări privind incidentul în care a fost implicat Daniel Cristian Eib, poliţist de la Serviciul Înmatriculări, care a rămas fără plăcuţe de înmatriculare la BMW, deoarece un poliţist a constatat că acestea sunt neconforme.

Prefectura Teleorman a transmis că plăcuţele de înmatriculare ale angajatului său, oprit în trafic în Alexandria şi amendat de Poliţie, sunt perfect în regulă, lucru confirmat de o comisie de la Poliţia Rutieră şi de la serviciul unde acesta lucrează. 

Redăm comunicatul Prefecturii Teleorman:

„Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la incidentul în care ar fi fost implicat şeful Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul Instituţiei Prefectului-Judeţul Teleorman, facem următoarea precizare: persoana în cauză, căreia i s-au ridicat plăcuţele de înmatriculare, nu este şeful Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor Teleorman, această funcţie fiind ocupată de domnul Comisar şef Lupu Stelian.

În ceea ce priveşte conformitatea plăcuţelor de înmatriculare, specificăm faptul că, în urma verificărilor efectuate de către comisia formată din specialişti ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Teleorman şi ai Atelierului pentru confecţionat plăci cu numere de înmatriculare din cadrul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, s-a constatat faptul că acestea sunt conforme cu Standardul Român „Plăci de înmatriculare cu fond reflectorizant pentru autovehicule şi remorci” – SR 13078.

Având în vedere cele de mai sus, menţionăm faptul că subinspectorul Eib Dan, angajat al Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul Instituţiei Prefectului-Judeţul Teleorman, nu a circulat cu plăci de înmatriculare neconforme cu standardul, iar în urma verificării acestea au fost restituite titularului de către Serviciul Rutier, conform prevederilor legale.“ 

Un agent de poliţie de la Poliţia Municipiului Alexandria l-a oprit miercuri, 8 mai, în trafic, pe o stradă din Alexandria pe Daniel Cristian Eib, de la Serviciul de Înmatriculări Vehicule Teleorman. Acesta circula cu un BMW 4x4, iar agentul a sesizat că numărul de înmatriculare nu era conform standardului legal.

Poliţia Teleorman a subliniat, la solicitarea „Adevărul“, că norma prevede următoarele: „Plăcuţele cu numărul de înmatriculare trebuie să aibă fondul reflectorizant de culoare albă şi literele şi cifrele, în relief, de culoare neagră, albastră sau roşie“, conform articolului 20, alineat 2, din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002. 

Agentul de poliţie a scos numerele de înmatriculare de la BMW şi i-a înmânat colegului de la Înmatriculări sancţiunea şi dovada contravenţiei constatate. 

Incidentul a fost surprins de ziariştii de la Total Impact din Teleorman, care au postat filmarea pe Facebook şi pe Youtube: 

„Culmea înmatriculării: 

Şeful Serviciului Înmatriculări Teleorman a rămas fără plăcuţele de ...înmatriculare!
Un agent de la municipiu i le-a ridicat pe motiv de "neconformitate cu standardul".
https://youtu.be/WCUEgFfxLVM

Şeful Serviciului Înmatriculări Vehicule Teleorman, Dan Eib, a fost oprit în trafic, pe o stradă din Alexandria, de un agent de la Poliţia Municipală, pentru că autoturismul cu care circula ar fi avut plăcuţele de înmatriculare neconforme cu standardul.

Şeful de serviciu a rămas cu maşina în drum, după ce i-au fost ridicate "neconformele" şi a primit o dovadă fără drept de circulaţie. 

În plus, Dan Eib s-a ales şi cu două sancţiuni contravenţionale, o amendă pentru plăcuţe şi un avertisment pentru că nu avea asupra sa documentele autoturismului“. 

Poliţia Teleorman a confirmat pentru „Adevărul“ că Daniel Cristian Eib a fost amendat pentru plăcuţele neconforme. Contravenţia este sancţionată cu 435 lei, ce poate fi plătită în cuantum de 50% în termen de 15 zile. Contravenientul nu a depus contestaţie. 

BMW-ul cu numere de înmatriculare neconforme apare în declaraţia de avere din 2018 a lui Daniel Eib, alături de un Seat Ibiza din 2005. Autoturismul este fabricat în 2014 şi figurează în ambele declaraţii de avere ale soţilor Daniel şi Alina Eib. BMW-ul înlocuieşte o Skoda Octavia din 2005.

Soţii Eib mai deţin două apartamente, în Alexandria şi în Bucureşti – acolo unde el a activat în 2017 ca subinspector de poliţie, în instituţia omologă.

În 2017, când era agent de poliţie, Daniel Eib a avut un salariu anual de 40.250 lei, iar Alina Eib – 23.600 lei. În declaraţia de avere din 2018, în care menţionează că este ofiţer de poliţie, Eib nu a mai trecut venitul său şi al soţiei sale.

Pe aceeaşi temă: 

Primar obligat de instanţă să achite micii şi berea cumpărate la ziua comunei. „Nu se pot plăti servicii sau produse prohibite de lege“

Marian Godină, city-break în Alexandria şi Videle: „Am găsit totuşi câteva «librării» unde aveau la vânzare şi cărţi“

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite