Peste 30 de grădinițe și 12 școli, fără autorizație sanitară în Teleorman

0
0

Mai multe echipe de control au verificat, din dispoziția prefectului, toate unitățile de învățământ din județul Teleorman pentru a evalua stadiul pregătirii lor înaintea începerii unui nou an școlar.

Sală de clasă FOTO: pixabay
Sală de clasă FOTO: pixabay

Din echipele de control au făcut parte reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului - Județul Teleorman, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman și ai Direcţiei de Sănătate Publică a Județului Teleorman. 

Controalele au vizat verificarea existenței autorizației sanitare de funcționare, respectarea structurii funcționale, starea clădirilor, starea terenului pentru joacă sau sport, starea spațiilor de învățământ, asigurarea corespunzătoare a microclimatului, starea spațiului pentru lapte și corn, starea de igienă a grupurilor sanitare, modul de aprovizionare cu apă potabilă, modul de colectare și evacuare a deșeurilor, dotarea u materiale și ustensile pentru curățenie, respectarea măsurilor de protecție împortiva COVID-19.

Lipsa apei potabile, motiv de neautorizare

Comisiile de verificare au întocmit un raport din care reiese faptul că, la nivelul județului Teleorman sunt 120 de școli gimnaziale, 193 de grădinițe, opt creșe, 19 licee. Dintre acestea,12 școli gimnaziale, și 33 de grădinițe nu dețin autorizație sanitară emisă de Direcția de Sănătate Publică a Județului Teleorman.  

Motivele principale care au stat la baza lipsei autorizațiilor pentru scoli constau în lipsa apei potabile, grupuri sanitare neconforme sau fără apă curentă și nedepunerea documentației în timp util pentru obținerea autorizației sanitare. 

„Pentru neregulile constatate se vor aplica sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile legislației sanitare în vigoare. Pentru fiecare neregulă constatată au fost lăsate măsuri de remediere cu termene clare pentru soluționare”, transmite Prefectura Teleorman.

Pentru verificarea implementării măsurilor stabilite de echipele de control, Compartimentul Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Teleorman va desfășura acțiuni de control în perioada 12 - 29 septembrie. Cu această ocazie vor fi verificate cu prioritate unitățile școlare la care s-au depistat neconformități.

Față de această situație, prefectul județului, Haralambie Epure, a solicitat tuturor conducătorilor unităților administrativ-teritoriale să deruleze, în regim de urgență, toate acțiunile necesare pentru desfășurarea activităților școlare în condiții igienico-sanitare corespunzătoare.

Alexandria


Ultimele știri
Cele mai citite