Peste 100 de rachete antigrindină au fost lansate anul acesta în judeţul Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Prefectura Teleorman
FOTO: Prefectura Teleorman

În judeţul Teleorman există 4 puncte de lansare funcţionale, în localităţile Furculeşti, Calmăţuiu, Troianu (acestea 3 au fost înfiinţate în 2018) şi Dracea (înfiinţat în 2019).

Prefectura Judeţului Teleorman susţine că anul acesta, peste 100 de rachete antigrindină au fost lansate din cele patru puncte de pe raza judeţului.

„Având în vedere fenomenele meteo din ultima perioadă, dorim să informăm cetăţenii că la nivelul judeţului Teleorman s-au realizat activităţi de combatere a căderilor de grindină, prin punctele de lansare din cadrul Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor (SNACP)”, transmite instituţia Prefectului.

În prezent, în judeţul Teleorman există 4 puncte de lansare funcţionale, în localităţile Furculeşti, Calmăţuiu, Troianu (acestea 3 au fost înfiinţate în 2018) şi Dracea (înfiinţat în 2019), urmând a se da în folosinţă alte 2 puncte, pe raza localităţilor Plopii Slăviteşti şi Segarcea Vale (sat Olteanca).

Din cele 4 puncte funcţionale au fost lansate, în 2019, 108 rachete, astfel:

  • Furculesti -21
  • Calmatuiu - 21
  • Troianu - 36
  • Dracea- 30


„Toate acţiunile de combatere a căderilor de grindină prin intervenţii active în atmosferă au avut efectul scontat”, adaugă reprezentanţii instituţiei publice.

Punctele de lansare antigrindină de pe teritoriul judeţului Teleorman aparţin Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină Oltenia, Prahova.

Comanda pentru lansarea rachetelor se dă din punctul de comandă de la Ploieşti, al Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină, în baza atenţionărilor primite de la Administraţia Naţională de Meteorologie, în funcţie de imaginile furnizate de radare.

Aprobarea pentru lansare se obţine de la Statul Major al Forţelor Armate şi Romatsa (aviaţia militară şi civilă).

Raza de acţiune a unui punct de lansare este de 10 kilometri, înălţimea de lansare fiind de 7.500-8.000 de metri.

Pe aceeaşi temă:

Record absolut de rachete antigrindină lansate în această primăvară în România. Supercelulele de nori au dat multe bătăi de cap

Bilanţul inundaţiilor: 10.000 de hectare de culturi agricole, afectate. Peste 1.000 de rachete antigrindină au fost lansate

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite