Ofertă bogată şi preţuri mari la carnea de porc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexăndrenii  au început deja pregătirile pentru masa de Crăciun şi au plecat în căutarea celor mai bune oferte la carnea de porc, ingredientul de bază al meselor de sărbători. Cele mai bune preţuri le-au găsit anul acesta la hipermarket. Porcii în viu se cumpără , anul acesta, în doi, iar în ceea ce priveşte vietnamenzii, preţul prea mare pare să bată colesterolul.

Cele mai aglomerate magazine sunt, zilele acestea, hipermarketurile din oraş. La Alexandria , carnea de porc se vinde cel mai bine în magazine de acest gen pentru că aici se găsesc şi reducerile. Cu o săptămână înainte de Crăciun, hipermarketurile sunt singurele care au reduceri la carnea de porc şi, deocamdată, doar aici sunt cozi.  Fleica de porc se vinde cu 16, 99 de lei, iar pulpa de porc cu 18,99 de lei. Preţul unui kilogram de cotlet de porca fost redus de la 24, 99 lei la 19,99 lei. Unele hipermarketuri au redus şi  preţul kilogramului de muşchi , de la 25 de lei la 22 de lei. ” Am preferat să cumpăr de la hipermarket pentru că aici am găsit reduceri. Cum am de gând să cumpăr o cantitate mare, la peste 15 kilograme de carne, economisesc câteva zeci de lei. La lefurile pe care le avem, contează orice economie. Nu ne-am permis să cumpărăm anul acesta un porc în viu”, ne-a spus Luciana Timofte, o cumpărătoare de 46 de ani.

Alexăndrenii nu se înghesuie deocamdată la carmangeriile din oraş unde preţurile sunt mai mari decât în hipermarketuri. 

Porcul în viu se cumpără în doi

Kilogramul de carne în viu se vinde cu 10 de lei. Asta înseamnă că pentru un porc de 100 de kilograme, trebuie să scoţi din buzunar 1000 de lei. Cei care ţin la tradiţie şi vor să taie şi în acest an porcul de Ignat, preferă să facă acest lucru în combinaţie rude sau prieteni, alegându-se în final cu o jumătate de porc de 50 de kilograme pentru care scot din buzunar 500 de lei. ” O să luăm un porc săptămâna viitoare împreună cu nişte prieteni. Nu ne permitem să dăm 1000-1200 de lei, dar jumătate de sumă găsim şi e mai convenabil aşa”, ne-a spus Florian Ganea, de 58 de ani.

Porcul vietnamez, fără colesterol, produs de lux

Crescătorii de porci vietnamezi din Piatra sau Viişoara şi-au postat de aproape o lună ofertele de internet, dar cumpărătorii întârzie să apară. Preţul unui kilogram de care de porc vietnamez, fără colesterol,ajunge anul acesta şi la 20 de lei.  Pentru că preţul este dublu, alexăndrenii nu se înghesuie săcumpere, iar crescătorii recunosc că, anul acesta, nu se aşteaptă să facă mare profit. ” Abia am vândut doi. Să vedem, poate mai vin cumpărători săptămâna viitoare. Probabil li se pare preţul mare, dar calitatea nu se compară”, ne-a spus un crescător din Viişoara.

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite