Ministerul Educaţiei nu opreşte concursurile pentru directori. 173 de posturi sunt scoase la concurs în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IŞJ Teleorman (foto arhivă)
IŞJ Teleorman (foto arhivă)

Concursul pentru directorii de unităţi de învăţământ nu va fi oprit, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru.

"Ministerul Educaţiei s-a angajat să organizeze acest concurs public. Vreau să vă anunţăm că nu ne vom opri. Aşa cum am anunţat şi calendarul şi metodologia, cadrul legal, toate acestea definesc deja concursul care este în desfăşurare. Iniţiativa de care am luat cunoştinţă de acum câteva zile de la Senatul României de a se introduce ad-hoc un paragraf în lege în aşa fel încât acest concurs să fie amânat până în vara anului viitor pare de fapt o continuare a unei politici de condiţionare a şcolilor din România şi de subordonare a acestor şcoli unor interese de partid. Noi respingem această metodă de a conduce şcolile din România şi insistăm asupra nevoii de a avea un cadru transparent şi predictibil în care cei mai buni dintre profesori care se dovedesc a fi şi manageri buni în şcoli să poată să conducă pe o perioadă de mandat determinată", a declarat ministrul Educaţiei.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în total, în Teleorman au fost scoase la concurs 173 de posturi, dintre care 142 sunt de directori şi numai 31 de director adjunct.

Înscrierile la acest concurs au demarat marţi, 13 septembrie, şi se vor încheia pe 2 octombrie 2016. 

Dosarele candidaţilor se vor depune electronic. Procedura de înscriere electronică a candidaţilor pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, precum şi metodologia de concurs, bibliografia-cadru pentru concurs, fişele posturilor pentru director şi director-adjunct, lista funcţiilor vacante şi lista documentelor necesare înscrierii la concurs sunt disponibile pe site-ul oficial al ISJ Teleorman.

Proba scrisă va avea loc în data de 12 octombrie 2016, iar probele de interviu şi evaluare a curriculum-ului vitae se vor desfăşura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016 în locaţiile stabilite de inspectoratul şcolar.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite