Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman se dotează pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul proiectului „Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în regiunea Sud Muntenia- etapa a II- a”, la sediul ISU Teleorman a avut loc  recepţia pentru prototipul autospecialei de lucru cu apă şi spumă de capacitate mare - 9.000 de litri.

 Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Situaţii de Urgenţă Sud Muntenia”, în calitate de beneficiar, a semnat anul trecut  al doilea contract de finanţare, în cadrul Axei Prioritare 3. „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.3 „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă” .

Contractul de finanţare se va finaliza în februarie 2015. Valoarea totală a contractului de finanţare în urma căruia ISU Teleorman se dotează cu bani europeani  este de 21.560.000,00 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) este de 18.326.000,00 lei.

Până în prezent au fost încheiate toate contractele de furnizare din cadrul proiectului.

Potrivit informaţiilor furnizate de ISU Teleorman se vor achiziţiona un număr de 13 autospeciale pentru intervenţii în caz de incendii, respectiv, 6 autospeciale pentru lucrul cu apa şi spumă de 9.000 litri, 6 autospeciale pentru lucrul cu apa şi spumă de 7.000 litri, o autospecială pentru intervenţii la înalţime şi un sistem de echipamente descarcerare pentru autospecială, pentru intervenţii la accidente colective şi calamităţi.

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite