Încă un primar incompatibil în Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ani

Marian Cucurezeanu, primarul din Cervenia a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate. Edilul PDL-ist se pregăteşte acum să intre în instanţă, după modelul celorlalţi colegi ajunşi în vizorul ANI, care au deschis deja procese împotriva deciziilor instituţiei.

Potrivit unui comunicat emis, ieri,  de Agenţia Naţională de Integritate, primarul din Cervenia s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada august 2009-18 ianuarie 2013, pentru că a întreţinut simultan atât funcţia de primar, cât şi calitatea de comerciant. ” Cucurezeanu Marian s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 13 august 2009- 18 ianuarie 2013, întrucât, a deţinut, simultan, funcţia de Primar al Comunei Cervenia, Jud. Teleorman, şi calitatea de comerciant persoană fizică autorizată în cadrul Cucurezeanu Marian persoană fizică autorizată. Astfel, acesta nu a respectat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] calitatea de comerciant persoană fizică”, se arată într-un comunicat emis de ANI.

Alţi doi edili din Teleorman au procese cu ANI şi contestă deciziile privind starea de incompatibilitate. Primarul din Suhaia, Costel Barbu şi edilul din Mavrodin, Nicolae Stan au primit , tot anul acesta, decizii de incompatibilitate din partea Agenţiei Naţionale de Integritate şi au declanşat procese pentru a-şi demonstra nevinovăţia.

În cazul altor doi primari din Teleorman, situaţia s-a clarificat, în urma deciziilor judecătoreşti, în defavoarea lor. După ce au pierdut procesele cu ANI, primarii din Crângu şi Troianul  au spus adio mandatelor câştigate în 2012, fiind suspendaţi din funcţie

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite