FOTO VIDEO Victor Ponta şi Liviu Dragnea au venit să evalueze dezastrul din Teleorman. Cei doi s-au plimbat  cu barca împinsă de pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta şi Liviu Dragnea au poposit, astăzi, la Beiu, una dintre cele mai afectate localităţi din Teleorman. Premierul a aterizat pe stadionul din Alexandria şi a ajuns în satul din Ştorobăneasa cu maşina. Pentru a ajunge la sinistraţi, Ponta s-a urcat alături de Dragnea în barca pneumatică împinsă de pompierii de la ISU.

 Cei doi oficiali au fost întâmpinaţi de săteni cu reclamaţii şi rugăminţi.  Localnicii din statul Beiu i-au reclamat premierului Victor Ponta că autorităţile nu i-au informat că viitura se îndreaptă spre casele lor . Ei s-au acuzat faptul că singurele informaţii primite legate de situaţia râurilor au fost cele aflate de la televizor şi s-au arătat nemulţumiţi de felul în care situaţia a fost gestionată de Primăria Ştorobăneasa.

Sătenii le-au spus celor doi oficiali că  se tem de faptul că, prin construirea digului de la Beiu, apele se vor revărsa spre alte zone ale localităţii, spunând că aşa s-a întâmplat după ce în comuna Brânceni a fost construit un dig care a direcţionat acum apele spre localitatea lor.

„Dacă nu facem digul, aşa o să fie mereu, nu ? Autorităţile mi-au spus că digul e gata în august dacă le dăm banii acum. Banii îi dau, dar vreau să văd pe ce. Soluţia e doar cu digul“, a spus Ponta oamenilor. 

” Am venit să vedem cum e situaţia la faţa locului. O să dăm bani, dar să vedem şi noi pentru ce dăm bani!” le-a mai spus Ponta sătenilor din Beiu.

Banii vor fi alocaţi în şedinţa de Guvern de mâine

În şedinţa de Guvern de mâine se vor aloca sumele necesare realizării digului de la Beiu şi regularizării cursului pârâului Câinelui. Guvenul va da bani şi pentru refacerea podului de la Alexandria, afectat de inundaţii. 

Investiţiile au fost confirmate şi de conducerea Apelor Române, în cadrul videoconferinţei organizate după vizita premierului la Beiu. 15 milioane de lei vor fi acordaţi pentru realizarea digului de la Beiu, 19 milioane de lei pentru regularizarea râului Câinelui şi alţi 19 milioane de lei pentru un dig pe Vedea, la Icoana, în Olt. 

Sinistraţii vor primi şi materiale de construcţii, de distribuirea cărora se va ocupa Consiliul Judeţean Teleorman. Dragnea a cerul conducerii Consiliului Judeţean Teleorman să amenajeze un depozit pentru materialele care vor veni în perioada următoare. Prefectura Teleorman va demara, de mâine, o acţiune de evaluare a pagubelor pentru fiecare locuinţă în parte . ” Atenţie, nu vreau funcţionari care să  nu intre în casele oamenilor, pentru că se murdăresc pe picioare. Vreau ca situaţia să fie gestionată aşa cum trebuie”, a spus vicepremierul Dragnea.

Bani se vor aloca şi pentru podul din Alexandria, de peste Vedea, afectat de inundaţiile din ultimele zile. CNADR va realize o expertiză pentru a se evalua pagubele şi a stabili ce trebuie făcut. La Alexandria, pentru a se proteja zona gospodăriilor inundate acum, se va realiza un dig pe o lungime de 1,8 km de-alungul municipiului. Investiţiile promise ar trebui realizate, după spusele lui Ponta, la finalul lunii august.

Peste 130 de case au fost inundate

Bilanţul inundaţiilor provocate de revărsarea râurilor Teleorman, Burdea, Tecuci, Vedea şi Câinelui şi a afluenţilor acestora arată că 131 de case au fost inundate în localităţile Tătărăştii de Jos, Necşeşti, Ciolăneşti, Beuca Vîrtoape, Balaci, Dobroteşti, Siliştea Gumeşti şi Frumoasa.

Apele au intrat, de asemenea, în 317 curţi şi 685 de anexe gospodăreşti, afectând peste 37 kilometri de drumuri comunale, peste 7,5 kilometri de drumuri judeţene şi doi kilometri de drum forestier, viiturile distrugând, de asemenea, 35 de podeţe.

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite