Râul Vedea a inundat şi Alexandria. 24 de localităţi din Teleorman se luptă cu apele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezastrul produs de inundaţii în Teleorman ia proporţii. Alexandria a fost inclusă pe lista localităţilor inundate, după ce apele râului Vedea au intrat în curţile localnicilor de la marginea oraşului. Un pod din Alexandria a fost afectat de apă, iar circulaţia a fost închisă. 24 de localităţi se luptă cu apele.

Numărul localităţilor inundate a crescut peste noapte şi dezastrul a luat proporţii în Teleorman. Potrivit ultimei raportări făcute de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, în judeţ sunt în prezent inundate 24 de sate din 14 comune. Alexandria se află şi ea pe lista localităţilor afectate de ape. În reşedinţa de judeţ au fost afectate 33 de anexe gospodăreşti de la marginea Alexandriei. Podul de peste Vedea, din zona Peco, a fost afectate de apele crescute ale râului Vedea. Autorităţile au luat decizia de a închide circulaţia pe pod.

 168 de case din 24 de sate şi peste 600 de anexe gospodăreşti sunt afectate de ape, la nivelul judeţului. În Teleorman sunt în prezent 65 de persoane evacuate evacuate în localităţile  Tătărăştii de Jos, Necşeşti,  Ciolăneşti, Dobroteşti, Siliştea Gumeşti. Majoritatea sinistraţilor au mers la rude. La Tătărăştii de Jos a fost amenajat un adăpost în grădiniţă.

Potrivit ultimei informări făcute de ISU Teleorman, au fost acoperite de ape 1103 hectare de teren arabil şi peste 700 de fântâni au fost inundate.

Noaptea trecută, forţe ale ISU Teleorman au actionat pentru consolidarea, supraînaltarea si supravegherea digului pe malul stâng al râului Vedea în dreptul localităţilor Storobaneasa, Cervenia, Contesti, Bragadiru, Bujoru. De asemenea, s-a intervenit în zona localităţilor Bragadiru şi Smârdioasa pentru consolidarea digului de aparare al acestor localitati de către forte ale ISU. Pompierii teleormăneni ajutaţi de colegii din Olt şi de unitatea de la Ciolpani au distribuit apă şi alimente pentru cetăţenii din Vârtoape.

Cinci persoane şi 75 de animale surprinse de cresterea debitelor râului Vedea în comuna Marzanesti, sat Valea Parului au fost salvate de către forte apartinand ISU Teleorman.

Premierul Ponta vine să vadă dezastrul din Teleorman

Victor Ponta va veni astăzi în Teleorman, aşa cum a anunţat la finalul comandamentului de ieri. Premierul va merge în localitatea Beiu , unde aproape un sfert de sat a ajuns sub ape. 

Teleormănenii din localităţile inundate au mai trecut prin aceeaşi experienţă în 2005, când apele revărsate ale râurilor Vedea, Teleorman şi Câinelui au pus la pământ zeci de case.

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite