FOTO De ziua armatei, useliştii au fost câtă frunză şi iarbă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Useliştii au fost câtă frunză şi iarbă
Useliştii au fost câtă frunză şi iarbă

Ziua Armatei Române a fost un prilej pentru politicienii teleormăneni de a se face remarcaţi, mai ales acum, în prag de alegeri parlamentare. Aşa cum ne-au obişnuit deja, useliştii reuşesc să se mobilizeze exemplar, de multe ori depăşind limita decenţei şi a bunului simţ. Aşa s-a întâmplat şi astăzi, când în faţa Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial din Alexandria, peste 100 de uselişti s-au strâns în ju

În fiecare an, pe 25 octombrie se serbează Ziua Armatei Române, iar la Alexandria, reprezentanţii instituţiilor publice organizează ceremonialul la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial. Evenimentul a debutat şi în acest an, aşa cum era firesc, cu o slujbă religioasă susţinută de un sobor de preoţi.

Ca în fiecare an reprezentanţii administraţiei publice locale, ai Instituţiei Prefectului şi ai Consiliului Judeţean, au ţinut scurte discursuri legate de însemnătatea Zilei Armatei Române.

image

Ceremonialul a continuat cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor. Au adus un omagiu eroilor ţării reprezentanţi ai autorităţilor publice judeţene şi locale, ai filialelor partidelor politice, ai Parlamentului României şi ai serviciilor publice deconcentrate, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere, dar şi reprezentanţi ai unităţilor şcolare gimnaziale şi liceale din Alexandria.

Cel mai interesant moment a fost, de departe, depunerea de coroană a reprezentanţilor Uniunii Social Liberale. Atunci când la microfon s-a anunţat că „depune o coroană de flori USL”, majoritatea celor prezenţi la eveniment şi-au părăsit locul pentru a merge în faţa monumentului. În total peste 100 de şefi, şefuleţi, vicepreşedinţi, parlamentari, viitori parlamentari, sau cel puţin candidaţi, consilieri, viceprimari şi lista poate continua încă trei paragrafe.

Protocolul prevede, la astfel de evenimente, ca maximum 20 de persoane să însoţească cei doi militari care duc în mâini coroana.

Ceremonia consacrată Zilei Armatei Române s-a încheiat cu o paradă militară. Dacă în alţi ani parada militară reprezenta un moment emoţionant pentru asistenţă, de câţiva ani încoace interesul alexăndrenilor pentru acest gen de eveniment nu mai este atât de mare.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în TELEORMAN

Stiri Alexandria
Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite