Directorul CFR Călători, despre incidentul feroviar din Teleorman: „Dacă mecanicul dormea, era mai bine“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, crede că dacă mecanicul trenului de pasageri dormea în momentul incidentului feroviar, trenul ar fi fost frânat de de sistemul de siguranță.

image

Directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, a spus pentru Euronews „Mecanicul de locomotivă a depăşit controlat semnalul pe culoarea roşie. De ce a făcut treaba asta, va da explicaţii comisiei de anchetă. Când a văzut că nu i se face cale liberă şi a observat trenul de marfă în faţă, a frânat total trenul. Din frână, se vede că impactul dintre locomotivă şi ultimul vagon din trenul de marfă, nu are nimic nici locomotiva, nici ultimul vagon de marfă. Evenimentul este de gravitate maximă, numai că, din fericire, consecinţele au fost, cel puţin în prima fază, mici.

Dacă mecanicul dormea, era mai bine, că îl frâna sistemul de siguranţă. Or el a depăşit controlat“.

În tren se aflau peste 200 de călători
În tren se aflau peste 200 de călători

Într-o intervenție la Digi24, directorul CFR Călători explică de ce a anunțat abia după zece ore că trenul de pasageri a lovit marfarul.

„Nu cred că au fost bâlbe (nr. de comunicare), a fost un eveniment care s-a produs la prima oră – 4:30 -și în care locomotiva era într-un punct și vagoanele răsturnate la un kilometru, nimeni nu putea să se ducă cu bănuiala până nu avea toate constatărilor că a avut loc o tamponare”, a spus Preoteasa.

Patru persoane au ajuns la spital, luni dimineaţa, după ce un tren a frânat de urgenţă pe traseu, iniţial anunţându-se că a deraiat între Roşiorii de Vede şi Măldăeni şi fiind iniţiat Planul Roşu de Intervenţie, dar ulterior accidentul nu a fost confirmat.

Conform ISU Teleorman, 12 persoane au fost rănite, însă opt au primit îngrijiri la locul incidentului şi nu a fost nevoie să fie transportate la spital.

Potrivit ultimelor informaţii centralizate de la locul intervenţiei, situaţia privind victimele se prezintă astfel: 12 persoane rănite, dintre care 4 transportate la spital şi 8 nu au necesitat acest lucru, însă au fost asistate medical la faţa locului; dintre cele 4 victime, un bărbat de circa 46 de ani şi o femeie de aproximativ 30 de ani au fost transportaţi la UPU Alexandria, cu traumatisme la nivelul membrelor şi capului, conştiente şi cooperante, iar alte două persoane, un bărbat de circa 59 de ani şi o femeie de aproximativ 61 de ani, au fost transportate la Spitalul Municipal din Roşiorii de Vede, cu traumatisme la nivelul membrelor”, anunţă ISU Teleorman.

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite