Cele mai exotice locuri din Europa de Est. Ce oraş din România a ajuns în topul destinaţiilor râvnite de turiştii străini

0
0
brasov

Capitala Moldovei, un lac situat într-un crater vulcanic din Rusia şi o mănăstire din Armenia aflată în vârf de munte se află în topul celor mai exotice destinaţii din Europa de Est.

Deşi Europa de Est nu este o destinaţie de top pentru turiştii din întreaga lume, majoritatea preferând oraşele istorice celebre din Vestul bătrânului continent, se spune că unele dintre cele mai exotice locuri din Europa se găsesc în această parte de continent, mai puţin vizitată Este ideea de la care au plecat specialiştii publicaţiei online ba-bamail.com, cei care au adunat într-un top cele mai exotice locuri ale Europei de Est. 

Pe locul 10 în topul publicat de ba-bamail.com se află o pădure din Polonia. ”Pădurea strâmbă” (Crooked forest) este o ciudăţenie a naturii. Particularitatea acestei păduri,care datează din 1930, este că are aproape 400 de pini şi toţi copacii  au baza trunchiului puternic deformată. La circa 40 cm de la nivelul solului, arborii parcă au fost îndoiţi, trunchiul făcând un unghi de 90°. Creşterea trunchiului reluând apoi o creştere apicală, trunchiul formează o curbură care poate atinge până la 3 m la anumiţi pini. Arborii au o vârstă de circa 80 ani şi au o înălţime de 11-12 m. Se crede că au fost îndoiţi într-o formă curbată folosind o tehnică necunoscută.

padurea stramba

Pe locul 9 în topul celor mai exotice locuri din Europa se află oraşul Skopje din Macedonia. Teritoriul în care se află capitala macedoneană a fost locuită încă din 4000 î.Hr. De-a lungul întregii sale lungi istorii, oraşul a fost distrus de multe ori, şi totuşi este încă plin de repere istorice care atrag oameni din întreaga lume.

skopje

Locul 8 este ocupat de o mănăstire din Armenia. Este vorba despre Mănăstirea Tatev.

Situata în apropierea satului cu acelasi nume, din regiunea Zangezur - anticul oraş armean Syunik, mănăstirea a fost fondata în secolul al IX-lea, pe locul unui fost tabernacol existent înca din timpurile antice.Are o pozitia strategica, pe înălţimile unei stanci conturate de cheile unui râu.

tatev

Locul 7 în topul publicat de ba-bamail.com se află Ljubljana. Capitala culturală a Sloveniei a fost locuită încă din vremurile romane, dar zona din centrul oraşului îşi poate urmări rădăcinile arhitecturale în Evul Mediu. Periferiile sale au dat naştere la numeroase clădiri moderne, diversificând şi mai mult amestecul său unic de stiluri arhitecturale.

ljubljana

Locul 6 este ocupat de capitala Moldovei, oraşul Chişinău. Situat în centrul ţării, oraşul este un centru pentru industrie, cultură, politică şi comerţ,având 23 de universităţi, diverse muzee, teatre şi o gamă largă de evenimente culturale.

chisinau

Pe locul 5 se află o minune a naturii din Rusia: minunatul lac format in craterul vulcanului Semyachik Maly, de un albastru azur intens. Acest lac de un albastru strălucitor  se află în craterul unui stratovulcan inactiv, care a izbucnit ultima dată în 1952. Culoarea sa contrastează frumos cu peisajul înconjurător, dar apa nu este bună pentru înot, deoarece este foarte acidă.

semyachik

Locul 4 este ocupat de un oraş din România. Braşovul inclus în topul celor mai exotice locuri din Europa de Est este descris astfel: ”Situat în centrul României, acest oraş este un punct de plecare excelent pentru explorarea ţării şi dincolo - este la mică distanţă de staţiunile din Marea Neagră, mănăstirile din Moldova şi alte atracţii turistice. Este, de asemenea, o staţiune de schi populară datorită apropierii de Munţii Carpaţilor Meridionali”.

brasov

Locul 3 este ocupat de Parcul Naţional Triglav din Slovenia. A fost înfiinţat în 1981 şi găzduieşte unele peisaje spectaculoase, de la munţi impunători, până la lacuri liniştite şi o mulţime de animale sălbatice. Pentru cei care îţi doresc o plimbare în acest paradis natural, parcul are multe trasee de drumeţii.

triglav

Pe locul 2 se află o biserică din Georgia. Gergeti Trinity Church.Este situată pe vârful unui munte din regiunea muntoasă din Caucaz şi a fost construită în secolul al XIV-lea. Lăcaşul se află într-o zonă izolată din Georgia, are vedere spre râul Chkheri şi este un loc des căutat de turişti. Pentru a ajunge în vârf de munte, la biserică, turiştii fac o drumeţie de trei ore.

image

Pe primul loc în topul celor mai exotice locuri din Europa de Est se află oraşul Belgrad din Serbia. Numele Belgrad se traduce ca "oraşul alb". Capitala sârbă găzduieşte peste 1,3 milioane de persoane şi este plină de comori arhitecturale. Mai mult decât atât, oraşul i-a dobândit o reputaţie pentru viaţa sa intensă de noapte şi este căutat de turişti care vor un sejur de distracţii nocturne. 

belgrad
Mai multe - Alexandria

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite