Candidaţii la posturile de inspectori din cadrul Direcţiei Antifraudă Alexandria au picat la greu proba de interviu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhiva
Foto arhiva

192 de foşti funcţionari de la Garda de Mediu şi Vamă s-au înscris la concursul organizat de ANAF pentru ocuparea posturilor de la nou înfiinţata Direcţie Regională Antifraudă de la Alexandria. Dacă în urma  probei scrise din 19 octombrie, majoritatea candidaţilor au fost declaraţi admişi, interviurile au făcut adevărata selecţie, fiind admişi, în final, doar 67 de funcţionari.

În urma probei scrise din data de 19 octombrie, organizată de ANAF pentru ocuparea posturilor de inspectori de la Direcţia Regională Antifraudă Alexandria, au fost declaraţi admişi  peste 150 dintre cei 192 de candidaţi.

” Oralul”, organizat sub forma unui interviu le-a dat însă, mari bătăi de cap celor rămaşi în cursa pentru ocuparea posturilor de la Antifraudă. Din cei 166 de funcţionari înscrişi pe liste pentru susţinerea interviurilor , doar 67 au fost declaraţi admişi după prezentarea în faţa comisiilor de interviu. Printre cei picaţi, în urma interviului, se numără nume cunoscute din fosta Gardă, cum ar fi comisarul şef adjunct Nicolae Băicoianu.

La nou înfiinţata Direcţie Regională Antifraudă de la Alexandria sunt disponibile aproximativ 100 de posturi. Direcţia va fi condusă de Gabriel Cărbunaru, fost comisar şef la Garda Financiară. Noul ANAF reorganizat şi implicit noua Direcţie Regională Antifraudă ar trebui să funcţioneze până la finalul acestui an.

Inspectorii antifraudă vor purta uniformă

Noii inspectori antifraudă vor avea ca atribuţii realizarea de operaţiuni de control curent şi tematic. Inspectorii antifraudă vor purta uniformă în timpul serviciului, însemne distinctive, ecusoane, şi, după caz, armament şi alte mijloace tehnice utilizate ca mijloc individual de apărare, protecţie şi comunicare.

În baza Hotărârii de Guvern pentru organizarea ANAF, fiecare inspector antifraudă va primi câte un pistol cu un încărcător şi câte un spray paralizant. Aceeasi hotărâre prevede faptul că, pentru dotarea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală se vor achiziţiona maxim 500 de aparate de mici dimensiuni cu electroşocuri dar şi maxim 500 de pistoale sau bastoane cu electroşocuri. Inspectorii antifraudă vor  primi, de asemenea, veste de protecţie şi bastoane reflectorizante pentru acţiunile stradale

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite