Atenţie şoferi! Judeţul Teleorman este împânzit de radare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radarele poliţiei rutiere Teleorman lucrează la capacitate maximă. Toate sistemele de supraveghere a traficului rutier şi cele de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea poliţiei vor fi folosite pentru a prinde şoferii care depăşeşesc limita legală a vitezei.

Şoferi, nu călcaţi prea tare pedala de acceleraţie! Poliţiştii şi-au instalat şi pentru ziua de astăzi radarele pentru a-i prinde pe şoferii grăbiţi şi care nu respectă normele de circulaţie.

Pe parcursul acestei zile se desfăşoară o acţiune preventivă în trafic, pe drumurile naţionale din judeţ, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă normele legale referitoare viteza de deplasare pe drumurile publice.

Aparatele radar acţionează în cascadă, atât pe Drumul European 70, cât şi pe drumurile judeţene sau în municipii.

Acţiunea este justificată de faptul că deplasarea cu viteză excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum constituie principala cauză generatoare de accidente rutiere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Teleorman, 43 din cele 238 accidente rutiere înregistrate de la începutul anului s-au produs pe fondul vitezei excesive de deplasare.

În cadrul activităţilor desfăşurate în ziua de 28 august, au fost constatate 54 de cazuri de depăşire a vitezei de deplasare pe drumurile publice. Alături de acestea, au mai fost constatate alte 78 de abateri de la normele de circulaţie pe drumurile publice, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 20.530 lei. Au fost reţinute 7 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

Legislaţia rutieră prevede sancţiuni cu amendă între 140 lei şi 630 lei şi 2 până la 6 puncte penalizare, sau reţinerea permisului de conducere, în funcţie de valoarea cu care se depăşeşte viteza legală.

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite