Aruncaţi frigiderele vechi, ca să câştigaţi unele noi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primaria Alexandria şi Asociaţia RoREc au lansat campania „ Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare”, care vizează colectarea de echipamente electrice şi electrocasnice vechi.

Alexăndrenii şi locuitorii din Nanov, Poroschia şi Ţigăneşti sunt invitaţi să-şi scoată aparatura veche din case şi să o ducă la centrele de colectare stabilite de organizatori. „ La Alexandria vor fi două centre de colectare, unul la Piaţa centrală, iar celălalt pe strada 1 Decembrie. La Poroschia şi Ţigăneşti colectarea se face la primării, iar la Nanov, la sediul şcolii generale. Centrele de colectare se deschid la ora 9.00 şi se vor închid la ora 17.00. Cetăţenii care vor să predea aparatură  voluminoasă, mai greu de transportat, beneficiază de transport gratuit” , a anunţat Andreea Idriceanu, managerul de comunicare al RoREC.
Ca să îi stimuleze de alexăndreni şi pe locuitorii din cele trei comune incluse în campanie, organizatorii au pus în joc premii. Fiecare cetăţean care va preda deşeuri, va primi şi un cupon de tombolă, iar la finalul zilei de sâmbătă  se va face extragerea. „ La Alexandria avem 22 de premii- două frigidere, 10 DVD playere şi 10 cuptoare cu microunde. La Nanov sunt puse în joc un aspirator şi şapte blendere, la Poroschia un aspirator şi 10 mixere, iar la Ţigăneşti, un aspirator şi 5 roboţi de bucătărie", a mai spus reprezentantul RoRec
Campania de sâmbătă este prima din acest an derulată în Alexandria, iar organizatorii speră ca, măcar prin premiile puse în joc, să scoată aparatura veche din casele oamenilor.

CITAT

„ Obligatoriu, ca cetăţeni ai UE ar trebuie să colectăm anual 4 kg de DEE pe cap de locuitor. În prezent se colectează 1, 5 kg şi riscăm declanşarea procedurii de infrigement”

Andreea Idriceanu

RoREC

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite