Amenajarea Centrului de profilaxie oro-dentară din Alexandria, pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de profilaxie oro-dentară pentru elevii din Alexandria ar putea deveni funcţional din  ianuarie 2017. Municipalitatea a actualizat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului.

Consiliul local al municipiului Alexandria a aprobat, în luna noiembrie, un proiect de hotărâre privind actualizarea documentaţiei tehnico-economice la obiectivul de investiţii “Amenajare Centru medical de profilaxie oro-dentară”. 

 “Am avut o reevaluare a indicatorilor tehnico-economici pentru tot ce înseamnă dotatea centrului oro-dentar. Am avut două licitaţii la care nu s-a înscris nimeni. Toţi cei care au abordat problema au zis că sunt preţurile foarte mici. Le-am actualizat după consultarea pieţei, le-am aprobat şi urmează să fie reluată licitaţia”, a explicat primarul Alexandriei, Victor Drăguşin.

Centrul de profilaxie oro-dentară se adresează copiilor cu vârste cuprinse 0-18 ani şi are ca scop prevenirea cariilor dentare în rândul copiilor şi adolescenţilor.

Municipalitatea a demarat amenajarea acestui centru medical, cu fonduri din bugetul local, la iniţiativa medicului stomatolog Ionel Andrei. În urma unui studiu efectuat de acesta în 2010 s-a constatat că 90% dintre elevii alexăndreni au probleme cu dantura. Potrivit doctorului Ionel Andrei problemele dentare ale copiilor pot conduce la probleme de vorbire, inabilitatea de a dezvolta o viaţă socială normală sau chiar la scăderea respectului de sine.

La centrul de profilaxie oro-dentară vor avea acces toţi copiii alexăndreni. Ei vor fi evaluaţi gratuit în cadrul centrului, iar în cazul în care au probleme dentare vor fi îndrumaţi spre cabinete medicale.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite