33 de directori de şcoli din Teleorman au fost schimbaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhiva
Foto arhiva

Noul an şcolar aduce schimbări în structurile de conducere ale unor şcoli din judeţ. Mandatele directorilor şi directorilor adjuncţi au expirat la data de 31 august şi în cazul unora, acestea nu au mai fost prelungite.

S-au schimbat 33 de directori şi directori adjuncţi. Unii dintre directori au fost înlocuiţi în urma demisiilor. Este cazul directorului de la Şcoala gimnazială Salelele sau de la Liceul ” Emil Racoviţă” din Roşiorii de Vede. Alţi directori au rămas fără funcţiile de conducere, în urma pretransferării de la o unitate şcolară, la alta. Este cazul directorilor de la şcolile din Furculeşti sau Moşteni.

Au existat şi directori care au vrut de bună voie să renunţe la funcţia de conducere.  ” Directorii de la Şcoala nr 1 Videle, Şcoala gimnazială Săceni şi Şcoala Slobozia Mândră nu au mai dorit să rămână în funcţiile de conducere”, a confirmat purtătorul de cuvânt al IŞJ Teleorman, prof. Luminiţa Pinţur.

Alţi directori au rămas fără funcţiile de conducere, la decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman. Pentru comunicare defectuoasă cu IŞJ şi pentru transmiterea situaţiilor cu întâriziere au fost înlocuiţi directorii de la şcolile din Măldăeni şi Sfinţeşti.

Şi rezultatele slabe obţinute la examenele naţionale au constituit criterii care au stat la baza deciziilor privind înlocuirea unor directori de şcoli. IŞJ Teleorman a vrut să schimbe din acest motiv directorul Şcolii gimnaziale Botoroaga, însă, deocamdată, aici nu s-a găsit niciun cadru didactic titular care să preia funcţia.

Deşi se spune că politica nu are de-a face cu învăţământul, se zvoneşte că expirarea mandatelor directorilor a fost un prilej pentru epurarea ultimilor directori liberali rămaşi în funcţie. Este cazul consilierului local PNL, Iuliana Stancu, director al Liceului Tehnologic nr 1 , înlocuită de la 1 septembrie cu Bogdan Doncea, consilier local PSD, profesor de religiei.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite