”Ziua porţilor deschise” la Şcoala Gimnazială Avram Iancu din Alba Iulia: 75 de locuri pentru clasa pregătitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Şcoala ”Avram Iancu” a fost organizată Ziua porţilor deschise
La Şcoala ”Avram Iancu” a fost organizată Ziua porţilor deschise

Şcoala „Avram Iancu” din Alba Iulia a făcut, ca în fiecare an, o prezentare a instituţiei, a modului de predare şi a tuturor problemelor cu care se vor confrunta cei mici în primul an de şcoală. Miercuri, în sala de sport a şcolii s-au adunat părinţi şi copii la „Ziua porţilor deschise”, pentru a afla detalii din oferta educaţională a instituţiei de învăţământ.

Preşcolarii din grădiniţele arondate Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, precum şi părinţii acestora s-au întâlnit miercuri cu dascălii care le-ar putea ghida viitorul, din primii ani de şcoală. În prima parte a evenimentului, directoarea Elena Ignat a făcut o prezentare a instituţiei, a evenimentelor pe care le derulează în fiecare an, dar şi a proiectelor de extindere a şcolii.

„Noi ne axăm pe învăţământul de bază şi pe dezvoltarea personală a elevilor şi prin asta spun că şcoala noastră se diferenţiază de alte şcoli, care pun accent pe vârfuri, etichete, imagine prin aceste vârfuri şi de restul copiilor nu ştiu ce se întâmplă. Suntem 42 de cadre didactice şi ne străduim să fim mereu în actualitate pentru că viaţa e meru schimbătoare şi copiii sunt an de an altfel” spune Elena Ignat. Ea a mai precizat că în momentul de faţă există 24 de săli de clasă, două construite anul trecut, şi există un proiect de extindere, un grup de încă 6 săli de clasă, precum şi o sală de sport.

Parta a doua a întâlnirii a fost dedicată exclusiv copiilor. Elevii din clasele a IV-a au pregătit câteva momente de dans şi cântec în care i-au implicat şi pe preşcolari. Pentru anul şcolar 2016-2017 sunt puse la dispoziţie 75 de locuri (3 clase) pentru clasa pregătitoare. Se pot înscrie în clasa pregătitoare copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2016, inclusiv, copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie, la solicitarea părinţilor, dacă evaluarea dezvoltării psihomotirice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Evaluarea psihosomatică este obligatorie copiilor care nu împlinesc 6 ani până în data de 31 august. Această evaluare se va efectua la Colegiul Dorin Pavel în perioada 23 februarie-26 martie de luni până vineri între oarele 10.00-18.00.

Actele necesare înscrierii la Şcoala „Avram Iancu”

– cerere-tip de înscriere:

– actul de identitate al părintelui, tutorelui legal-copie şi original;

– certificatul de naştere al copilului-copie şi original;

– documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare

– alte documente care atestă îndeplinirea criteriilor generale şi/sau specifice.

Prima etapă de înscriere are loc în perioada 29 februarie-24 martie în care se face repartizarea copiilor înscrişi în circumscripţie. În perioada 25-26 martie se vor afişa listele copiilor înmatriculaţi şi locurile rămase libere. A două perioada de înscriere, la care participă doar cei care nu sunt cuprinşi într-o unitate de învăţământ sau care nu au participat la prima etapă, are loc în perioada 30 martie-8 aprilie. Listele finale se vor afişa în data de 15 aprilie.

Secretele celei mai vechi staţii meteo din România. A funcţionat peste 100 de ani, la Alba Iulia, în Biblioteca Batthyaneum

    

Pe urmele partizanilor, în cătunul Zăpodie din Apuseni. În urmă cu 60 de ani, aici se ascundeau membrii grupării Şuşman

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite