Ziua Culturii Naţionale la Jandarmeria Alba. Descriere ”plastică” a intervenţiei salvatoare a unui jandarm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un jandarm din Alba Iulia, aflat în ziua sa liberă, şi-a salvat o vecină din casa care luase foc. Acesta a văzut că iese fum din acoperiş şi i-a anunţat pe proprietarii locuinţei şi a sunat la 112. Prezentarea faptei jandarmului pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Alba este originală.

De Ziua Culturii Naţionale, Jandarmeria Alba a publicat un text ”original” pe propria pagină de pe reţeaua Facebook. În esenţă, textul descrie intervenţia salvatoare a unui angajat al instituţiei, aflat în timpul liber, care a schimbat ”unealta” cu telefonul şi a sunat la 112.

Plutonierul adjutant Ilie Marius Costinaş îşi deszăpezea curtea când a observat focul la acoperişul unei case din vecini. În timp ce suna la 112, acesta a luat-o la fugă spre casă, de unde a ieşit un bărbat proaspăt trezit din somn, împreună cu care a scos din casă o femeie. Detaliile acestei poveşti au fost făcute publice de Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Alba. 

„Ce îşi doreşte un jandarm, în ziua lui liberă? O dimineaţă liniştită şi o cafeluţă caldă, ar zice unii. Pentru colegul nostru, plutonier adjutant Costinaş Ilie Marius, dimineaţa zilei de 9 ianuarie 2019 nu a fost să fie aşa. La ora 07:42, fiind deja de serviciu la «coada lopeţii» prin curtea casei, a văzut în vecinătate cum ardea acoperişul unei case. Rapid, a schimbat unealta cu telefonul şi a sunat la 112. Vorbea la telefon şi alerga spre casa vecinilor săi, dând detalii operatorului.

Îngrijorarea îl cuprindea cu fiecare pas. «Dacă sunt oameni înăuntru». A început să strige. Din casă iese un bărbat somnoros, nu ştie ce se întâmplă, apoi realizează: «Soţia!! Soţia, încă doarme!!» Se năpustesc amândoi în casă şi ies cu femeia teafără. La orele amiezii, un jandarm aflat în ziua lui liberă, îşi curăţă curtea de zăpadă şi priveşte peste umăr la casa jumătate arsă. Se opreşte brusc şi se întrebă: «Oare mi-am băut astăzi cafeaua?»” au scris pe Facebook, reprezentanţii Jandarmeriei Alba. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite