Video VIDEO Un jder de copac face senzaţie într-o pădure din Apuseni. Cum a fost filmat micuţul animal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţul animal a fost surprins de o cameră de luat vederi
Micuţul animal a fost surprins de o cameră de luat vederi

Un jder de copac face senzaţie într-un material video filmat într-o pădure din Apuseni de către reprezentanţii Parcului Natural.

”Jderul de copac (Martes martes) despre care se zice că «în pândă» are răbdarea ursului, isteţimea vulpii, agerimea vulturului şi mişcările şarpelui”, astfel descriu cei de la Parcul Natural Apuseni imaginile surprinse pe timpul nopţii.

Jderul de copac sau jderul de scorbură (Martes martes), este un mamifer carnivor nocturn din familia mustelidelor, cu blană brună-roşcată şi puf ce bate spre galben şi cu o pată alb-gălbuie la gât şi o coada neagră. 

Are greutatea de până la 1,0 -1,5 kg şi trăieşte 10-12 ani. Vânează în timpul nopţii animale mici (şoareci, şobolani, iepuri), păsări (fazani etc.), culege fructe de pădure şi seminţe. Hrana preferată o constituie veveriţele şi pârşii. 

În România este răspândit în toate pădurile ţării, este mai frecvent întâlnit la munte, până la limita vegetaţiei forestiere; este găsit însă şi în câmpie în păduri. Trăieşte în scorburi şi cuiburi pe copaci. Este vânat pentru blana sa valoroasă şi este o specie folositoare hrănindu-se cu şobolani şi şoareci. 

    

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite