VIDEO „Regele“ pădurilor din Apuseni filmat în ipostaze spectaculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Rangerii” Parcului Natural Apuseni au surprins în ultimele zile imagini spectaculoase cu „regele“ pădurilor. Cerbul carpatin este reprezentativ pentru fauna sălbatică din aceasă zonă.

Reprezentanţii Parcului Natural Apuseni urmăresc periodic fauna sălbatică din zona pe care o administrează, una spectaculoasă atât din punct de vedere a atracţiilor turistice, cât şi a animalelor sălbatice care o populează. 

Activităţile de monitorizare includ şi filmări video ale animalelor, fiind surprinse în utlima perioadă ciute, căprioare, râşi, urşi şi cerbi. Filmările de mai jos surprind ”regele” pădurilor din Apuseni în două ipostaze spectaculoase.

   

Cerbul carpatin (Cervus elaphus) este cel mai mare repre­zentant al copitatelor sălbatice din fauna ţării noastre. Masculul, denumit cerb (sau taur), ajunge până la 350 kg, iar femela, denumită ciută (sau cerboaică), cântăreşte, în medie, 150 kg. Perioada împerecherii are loc la sfârşitul lunii septembrie şi începutul lui octombrie şi se caracterizează prin boncănit sau muget, când au loc lupte între masculi. Perioada de gestaţie durează 34 săptămâni, femela născînd de obicei un singur pui, în luna aprilie-mai.

În judeţul Alba, este întâlnit în special în zona Munţilor Apuseni dar şi în alte zone cu pă­duri de foioase, de amestec sau în păduri de răşinoase din zona montană. (Sursa video: Parcul Natural Apuseni)

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite