UPDATE Directorul căminului din Ocna Mureş, unde a fost depistat un focar de coronavirus, demis de Consiliul Local

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea în care funcţionează căminul de bătrâni
Clădirea în care funcţionează căminul de bătrâni

Consiliului local al oraşului Ocna Mureş a demis directorul Unităţii Medico-Sociale unde a fost depistat un focar de coronavirus.

UPDATE Autorităţile centrale au anunţat miercuri decesul unei persoane care are legătură cu focarul de la căminul de bătrâni din Ocna Mureş. Este vorba despre o femeie de 63 de ani, contact al unui bolnav de la căminul din subordinea primăriei Ocna Mureş. Femeia a murit la spitalul de la Blaj, care treatează pacienţi COVID. Decesul s-a produs miercuri, 13 mai, iar cazul a fost confirmat în data de 9 mai.Femeia suferea şi de alte boli: insuficienţă renală cronică, epilepsie, accident vascular sechelar, epilepsie, diabet zaharat tip II, gonartroza operată.

Ştirea iniţială: La unitatea medico-socială din Ocna Mureş, unde sunt îngrijiţi 80 de vârstnici cu probleme medicale, au fost testate pozitiv un număr de 16 persoane. Este vorba despre 5 cadre medicale şi 11 pacienţi. 

În paralel cu ancheta epidemiologică a fost derulată şi o anchetă a inspectorilor sanitari. Ca urmare a identificării unor nereguli grave în activitatea Centrului, inspectorii DSP Alba au aplicat sancţiuni în valoare de 42.000 de lei. Miercuri, 13 mai, Consiliului local al oraşului Ocna Mureş a aprobat demiterea directorului Oprea Maria-Daciana din funcţia de director al Unităţii Medico-Sociale, ca urmare a neregulilor constatate către DSP Alba.

”Propunerea demiterii doamnei Daciana Oprea din funcţia deţinută la UMS Ocna Mureş are ca motivare procesele verbale de control ale DSP din 2017, 2018 şi 2019, prin care se constată nereguli, evidenţiate apoi în procesul verbal de control al DSP din 10.05.2020 ca nerezolvate. Unele dintre aceste nereguli au legătură şi cu apariţia focarului de coronavirus de la UMS Ocna Mureş şi în consecinţă s-a propus ca sancţiune demiterea directoarei unităţii. Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 16 voturi „pentru” şi unul „împotrivă”.

Deşi măsura demiterii este extrem de severă, în condiţiile pandemiei şi a apariţiei focarului de coronavirus la UMS Ocna Mureş, acum când orice greşeală în actul medical poate avea urmări nedorite, poate chiar tragice, demiterea este singura măsură normală. Fără a da deoparte meritele pe care doamna Daciana Oprea le are în cadrul acestei unităţi sanitare, considerăm că şi greşelile au preţul lor”, transmite Primăria Ocna Mureş

Focarul de la căminul de bătrâni pare a se fi stabilizat. În ultimele trei zile nu au mai fost descoperite cazuri noi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite