UPATE Cinci oraşe din Alba vor intra în carantină. DSP a înaintat propunerea de impunere a restricţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci oraşe şi o comună din Alba ar putea fi carantinate
Cinci oraşe şi o comună din Alba ar putea fi carantinate

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a înaintat Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) propunerea de carantinare a mai multor oraşe din Alba, localităţi unde se înregistrează o incidenţă crescută a cazurilor de coronavirus.

UPDATE 2 INSP a aporbat sâmbătă propunerile transmise de DSP Alba, CJSU va lua în discuţie măsurile duminică, urmând ca deciziile de instituire a carantinei să intre cel mai probabil în vigoare de luni sau marţi. În urma analizei cele şase localităţi propuse pentru carantinare au avut următoarele punctaje: Blaj 70 puncte, Abrud 69 puncte, Ciugud 61 puncte, Cugir 65 puncte, Alba Iulia 65 puncte, Sebes 64 puncte.

UPDATE 1 Potrivit DSP Alba, întrucât la nivelul judeţului Alba în anumite localităţi incidenţa indică o creştere constantă şi a depăşit anumite praguri critice, instituţia a întocmit sâmbătă, 14 noiembrie 2020, analizele de risc ale localităţilor Alba Iulia, Sebeş, Blaj, Cugir, Abrud şi Ciugud, propunând carantinarea acestora. 

”Având în vedere situaţia descrisă, potrivit metodologiei naţionale, specialiştii epidemiologi au ajuns la concluzia că aceasta este cea mai bună şi adecvată variantă pentru protejarea sănătăţii populaţiei judeţului. Analizele de risc au fost trimise astăzi Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) spre analiză şi avizare. Următoarea etapă o reprezintă reunirea Grupului de Suport Tehnic pentru Epidemii de la nivelul judeţului Alba care trebuie să avizeze, la rândul lui, propunerile de carantinare. Decizia finală aparţine însă Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă constituit la nivelul Instituţiei Prefectului Alba”, a spus şeful DSP, Alexandru Sinea.

Textul iniţial: "Astăzi am avut, din nou, întâlnire cu factorii decizionali din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) şi s-au analizat incidenţele. Din păcate, se observă o creştere în fiecare zi. Am ajuns la Alba Iulia şi Blaj la o incidenţă de peste 10 la mia de locuitori. Există o propunere de carantinare din partea DSP trimisă spre avizare la INSP pentru localităţile cu o incidenţă foarte crescută", a afirmat prefectul de Alba. Nicolae Albu, pentru Agerpres.

Potrivit prefectului, dacă va fi un aviz favorabil din partea INSP, CJSU Alba se va întruni de urgenţă şi va lua deciziile în consecinţă. Prefectul a amintit că patru oraşe din Alba, respectiv Alba Iulia, Blaj, Sebeş şi Cugir. Pe lângă acestea, propunerea vizează şi oraşul Abrud şi comuna Ciugud.

În perioada 31 octombrie – 13 noiembrie 2020, în judeţul Alba s-au înregistrat 2.266 infectări noi cu coronavirus, iar incidenţa COVID a ajuns la 5,97, situând judeţul pe locul 4 în topul naţional.

În ceea ce priveşte situaţia pe oraşe, Blajul are incidenţă COVID de 10,49, în urcare de la 9,96, fiind urmat de Alba Iulia cu 10,08 (anterior 9,92). Cugirul are incidenţă COVID de 8,81, Sebeş – 8,38, Teiuş – 6,29, Abrud – 6,22.

Ocna Mureş are incidenţa de 4,12, Aiud – 3,05 şi Câmpeni – 2,80. Baia de Arieş are 2,60 , iar Zlatna – 2,24 .

În ultimele 24 de ore, în judeţul Alba s-au înregistrat 271 de noi cazuri de COVID-19, după 1.120 testări, potrivit datelor transmise sâmbătă, 14 noiembrie, de DSP Alba. Numărul total de teste efectuate până în prezent în judeţ a ajuns la 114.672, din care peste 95.000 teste unice, ceea ce înseamnă că peste un sfert din populaţie a fost deja testată. 

Vă mai recomandăm şi:

 

BRD Aiud, înşelată cu peste 250.000 de lei. Schema frauduloasă cu credite de nevoi personale

 

A falsificat semnătura primarului şi a prejudiciat instituţia cu peste 140.000 de lei. Sentinţa în justiţie pentru uzurparea funcţiei

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite