Un tânăr băut şi fără permis a ieşit să probeze maşina pe străzi. Urmarea: dosar penal şi amendă de 20.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul a fost amendat şi s-a ales şi cu dosar penal
Tânărul a fost amendat şi s-a ales şi cu dosar penal

Un bărbat în vârstă de 32 de ani din Alba s-a ales cu dosar penal şi cu amendă de 20.000 de lei pentru nerespectarea Ordonanţei Militare nr 3/ 2020 după ce a ieşit la plimbare cu autoturismul proaspăt cumpărat, pentru a-l proba, pe străzile din comuna Mihalţ.

Tânărul a acroşat un autoturism parcat şi a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest şi recoltării mostrelor de sânge. 

Incidentul a avut loc vineri seara, 10 aprilie 2020. Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj, în timp ce acţionau pe raza comunei Mihalţ, l-au depistat pe un tânăr de 32 de ani, din comună, care fusese implicat într-un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.  

Tânărul era într-o vădită stare de ebrietate şi le-a spus poliţiştilor că a ieşit la o plimbare cu autoturismul proaspăt cumpărat, pentru a vedea cum merge. 

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Acesta a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest, motiv pentru care a fost condus la spital, pentru recoltarea mostrelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, dar a refuzat să se supună şi acestei proceduri.  

Faţă de tânăr a fost întocmit dosar penal, pentru conducere fără permis şi refuz de prelevare de mostre biologice, iar poliţiştii l-au sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 20.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3 din 2020.

Citiţi şi:

 

Cum motivează un judecător decizia de suspendare a lucrărilor la autostrada Sebeş-Turda

 

Relatarea dramatică a unui asistent român angajat într-o clinică din Marea Britanie: „E dezastru. Loteria a început“

 

Cadre medicale de la Spitalul Judeţean Alba testate pozitiv cu noul coronavirus. O secţie şi-a restrâns drastic activitatea

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite