Un piton de 60 de kilograme îşi caută stăpân în Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O expoziţie de reptile, cu vânzare, este deschisă până în 7 iulie la Muzeul Naţional al Unirii. Vedeta expoiziţiei este un piton de cinci metri, în vârstă de 15 ani, care poate fi cumpărat pentru 2000 de euro.

Animale exotice, 30 de şerpi şi reptile pot fi admirate într-o expoziţie deschisă la Muzeul Naţional al Unirii. O parte dintre ele pot fi cumpărate cu sume cuprinse între 150 şi 300 de euro. Administratorul firmei din Arad, care expune reptilele în toată ţara spune că albaiulienii pot cumpăra şi vedeta expoziţiei, un piton gigant care costă aproximativ 2000 de euro.

Reptile îngrijite cu grijă

„Este cel mai mare exponat, alături de şarpele boa care are 2,10 metri şi 30 de kilograme. Pitonul are 15 ani, în captivitate trăieşte până la 25 dacă este bine îngrijit. Nu este un animal foarte costisitor, mănâncă doar o dată pe lună, câte o gâscă, la fel şi şarpele boa. Şopârlele şi igoana trebuie hrănite însă zilnic. Mănâncă de obicei viermi. Şerpii veninoşi mănâncă bucăţi de carne de pui“, a spus administratorul expoziţiei, Adrian Voicu, cel care are grijă de reptile.

Printre şerpii cei mai interesanţi care pot fi văzuţi la Alba Iulia se numără şi câteva specii de vipere sau alţi şerpi veninoşi care trebuie îngrijiţi cu grijă. „Sunt animale blânde, care s-au obişnuit cu vizitatorii. Şerpii din speciile care trăiesc în pădure trebuie să fie stropiţi cam de trei ori pe zi, pentru menţinerea umidităţii. Vipera cu corniţe, una dintre preferatele mele stă însă mai mult în nisip. Este un şarpe care te poate omorâ cu o muşcătură dar mă lasă să o mângoi, s-a obişnuit cu prezenţa mea. De altfel şi reptilelor le place mângâiate, mai ales igoanei“, mai spune Adrian Voicu.

Copiii cei mai interesaţi vizitatori

Expoziţia de la Alba Iulia s-a deschis vineri, în data de 7 mai şi de atunci câteva zeci de vizitatori au venit să vadă reptilele. Cei mai interesaţi de speciile exotice au fost copiii, care s-au arătat încântaţi de expoziţie. „Oamenii sunt curioşi şi vin destul de mulţi. Şerpii le plac celor mai mulţi dar copiii sunt cei mai interesaţi. Este bine să ştie mai multe despre reptile“, a spus administratorul expoziţiei.

Părinţii spun că animalele sunt deosebite dar că nu le-ar cumpărat copiilor lor un asemenea prieten de joacă. „Am venit cu fiul meu care are cinci ani. Este foarte reuşită expoziţia. M-a impresionat pitonul dar cel mai mult mi-au plăcut şerpii taiwanezi de pădure, foarte frumoşi. Au un colorit şi modele de solzi deosebite. Totuşi nu cred că i-aş lua acasă . Mai repede o reptilă ţepoasă sau o igiană, foarte frumoase şi ele“, a spus Cristian Lungoci, de 32 de ani din Alba Iulia.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite