Un cerb solitar, filmat într-o pădure din Apuseni, în „raiul“ animalelor sălbatice VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cerbul solitar filmat în Apuseni. Foto. captură video Romsilva
Cerbul solitar filmat în Apuseni. Foto. captură video Romsilva

Un cerb frumos a fost filmat într-o pădure din Parcul Natural Apuseni. Filmarea a fost realizată de o cameră de monitorizare a faunei instalată în pădure de specialiştii Romsilva.

Din toamnă şi până primăvara, cerbul este sociabil. În această perioadă, masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă.

În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an. Cârdurile de cerbi se alcătuiesc după boncănit, perioada de împerechere care are loc toamna, şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie.

Cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Pădurile Parcului Natural Apuseni asigură faunei bogate toate condiţiile de hrană, adăpost şi cele necesare unui habitat sănătos.

VIDEO

Parcul Natural Apuseni este unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva şi are o suprafaţă de 76.064 de hectare, în zona Munţilor Apuseni, pe teritoriul judeţelor Cluj, Bihor şi Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Un nou premiu prestigios pentru tânărul savant român Sergiu Paşca, cercetător la Universitatea Stanford din SUA

Şofer cu alcoolemie, iertat de amendă. Motivul pentru care a scăpat de sancţiune

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite