Un bărbat infectat cu coronavirus, care a fugit de trei ori în aceeaşi zi din spital, s-a ales cu dosar penal. Ce pedeapsă riscă

0
0
Spitalul din Alba Iulia
Spitalul din Alba Iulia

Un bărbat testat pozitiv cu noul coronavirus, care a fugit de trei ori într-o zi din spital, este cercetat penal în pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a comunicat luni, 23 noiembrie, înregistrarea cauzei penale.

”În cursul zilei de 15.11.2020, pe raza mun. Alba Iulia, organele de poliţie au identificat de trei ori o persoană de sex masculin care în aceeaşi zi a părăsit de fiecare data fără acordul personalului medical Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, unde a fost internat în data de 14.11.2020, fiind diagnosticat cu virusul SARSCoV-2”, se precizează în comunicatul Parchetului.

Prima dată bărbatul a fugit de dimineaţă din spital şi a fost prins de poliţişti pe strada. Potrivit reprezentanţilor IPJ Alba, în cursul zilei de duminică au fost trei apeluri la 112 prin care s-a anunţat că bărbatul a fugit din spital. A doua fugă a bărbatul din unitatea medicală s-a petrecut în jurul amiezii. Bărbatul a fost găsit de oamenii legii acasă.

Seara, în jurul orei 19.00, bărbatul a fugit iar de pe secţia de Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia şi a fost găsit de poliţişti tot acasă. Salonul în care se afla internat bărbatul este situat la parterul clădirii. De asemenea, tot la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a fost înregistrată o altă cauză care vizează nersepectarea de către un alt bărbat a măsurilor de carantinare / izolare la domiciliu. S-a întâmplat în 4 noiembrie, când, persoana respectivă nu a fost găsită la domiciliu de către poliţie. 

Potrivit legii, nerespectarea măsurilor de carantină sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Vă mai recomandăm şi:

 

Moartea stupidă a unei poliţiste la doar 42 de ani. A fost strivită de maşina pe care o lăsase neasigurată în pantă

 

O poveste greu de citit. Lupta cadrelor medicale cu COVID-19. Mărturia unei asistente care şi-a văzut colegii infectaţi

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite