Turistă accidentată, coborâtă de pe Piatra Secuiului de salvamontişti. Femeia şi-a fracturat un picior

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O turistă din judeţul Mureş cu suspiciune de fractură de membru inferior a fost coborâtă, vineri, de salvamontişti de pe Piatra Secuiului după o intervenţie care a durat în jur de trei ore.

În urma unui apel venit prin Dispeceratul Naţional Salvamont, Serviciul Public Salvamont Salvaspeo Alba a intervenit în zona Piatra Secuiului, comuna Rimetea, pentru acordarea de prim ajutor unei femei de 30 de ani, din judeţul Mureş, care prezenta suspiciune de fractură membru inferior.

"Persoana a fost adusă în siguranţă la baza muntelui şi predată unui echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Alba. Având în vedere că accidentul s-a produs într-o zonă greu accesibilă, operaţiunea de salvare a durat aproximativ trei ore", a precizat Claudiu Costea, şedul serviciului Salvamont Salvaspeo Alba.

Zona Piatra Secuiului este una foarte periculoasă dacă nu sunt respectate regulile de bază de deplasare pe munte şi dacă nu este respectat marcajul turistic. Cea mai mare parte din ansamblul Pietrei Secuiului, care are o altitudine de 1.128 de metri, este accesibilă doar căţărătorilor profesionişti, dar există şi un traseu turistic bine marcat.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite