Trei tineri din Blaj reţinuţi după un scandal cu pistoale. Un bărbat e rănit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei tineri din Blaj au fost reţinuţi de poliţişti după ce au provocat un scandal la căminul cultural din comuna Jidvei, unde se desfăşura o petrecere. Unul dintre tineri a tras cu un pistol cu bile cu cauciuc asupra unui bărbat de 53 de ani din Jidvei.

Scandalul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 02.00. Poliţia a fost sesizată de bărbatul rănit cu pistolul. La faţa locului a intervenit şi un echipaj de jandarmi. Din primele cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că, în timpul unei petreceri organizată la căminul cultural din Jidvei, între trei tineri din Blaj (P.E.T., de 25 de ani,  P.A.I., de 26 de ani şi I.V.F., de 19 ani), pe de o parte şi mai multe dintre persoanele organizatoare a petrecerii, pe de altă parte, s-a produs un conflict spontan determinat de comportamentul tulburent al tinerilor care consumaseră alcool.

Cinci focuri cu pistolul


În jurul orelor 02,10, cei 3 tineri au ieşit în faţa căminului unde au început să se manifeste violent, au ameninţat persoanele prezente. Unul dintre ei (P.E.T) a scos un pistol cu bile de cauciuc cu care a tras de 5 ori asupra unui grup format din 5-6 persoane, două dintre bilele de cauciuc lovindu-l pe unul dintre bărbaţi în zona obrazului drept şi în partea stângă a toracelui, după care au fugit.

La scurt timp au fost identificaţi de către poliţişti în zona staţiei CFR Jidvei, unde au fost imobilizaţi şi conduşi la sediul Secţiei 6 Poliţie Jidvei. Ulterior au fost găsit şi pistolul cu bile de cauciuc ascuns în zăpadă. Victima a fost transportată la spitalul din Blaj unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, starea sa fiind stabilă.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că P.E.T. era deţinător legal de armă cu bilă de cauciuc, în scop de autoapărare, din data de 18.08.2011.

Propuşi pentru arestare preventivă


Tinerii sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice şi în plus P.E.T. pentru comiterea infracţiunii de uz de armă neletală, din cele supuse autorizării, fără drept urmând ca în funcţie de evoluţia stării de sănătate a victimei şi concluziile medicului legist să se facă încadrarea juridică finală a faptei.

În cursul zilei de sâmbătă vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite