Tragedie în Apuseni. Un tânăr de 17 ani nu s-a mai trezit din somn şi a murit. Medicii nu au putut să îl salveze

0
0
La faţa locului a fost solicitat un elicopter SMURD
La faţa locului a fost solicitat un elicopter SMURD

Un elicopter SMURD a fost solicitat vineri dimineataţa, la Arieşeni, pentru a prelua un adolescent în vârstă de 17 ani, aflat în stop cardiorespirator.

UPDATE Elicopterul SMURD a aterizat în localitatea Băiţa, la aprox. 15 km de locul solicitării. Schimbarea locului de aterizare a fost provocată de condiţiile meteo (ceaţă densă), aspect care nu a periclitat intervenţia.

Din păcate, după mai mult de o oră şi jumătate în care s-au făcut manevre de resuscitare atât de catre echipajul SMURD cât şi de către echipajul elicopterului SMURD a fost declarat decesul.

Primarul comunei Arieşeni, Gheorghe Pantea, a transmis că vineri dimineaţa, în jurul orei 09:00, familia băiatului a constatat că acesta nu a coborât din camera în care dormea.

Familia l-ar fi găsit pe adolescent în cameră, fără suflare. A fost dus de urgenţă cu o maşină de teren, de la locuinţa sa din satul Dealu Bajului, la dispensarul din centrul comunei Arieşeni. Au fost începute manevrele de resuscitare, însă din păcate băiatul a decedat. Acesta nu era cunoscut cu probleme medicale.

Ştirea iniţială: Potrivit primelor informaţii, adolescentul ar fi suferit un traumatism, iar în aceste momente, până la sosirea elicopterului SMURD, sunt efectuate manevre de resuscitare la dispensarul din localitate.

Potrivit ISU Alba, echipajul SMURD aparţinând Staţiei de Pompieri Câmpeni intervine în localitatea Arieşeni pentru acordare prim ajutor medical unui tânăr în vârstă de 17 ani aflat în stop-cardiorespirator.

”Tânărul aflat în stop-cardiorespirator este la dispensarul medical din loc. Arieseni unde se efectuează resuscitarea de catre echipajul SMURD Cimpeni. Locul aterizării a fost stabilit intre loc. Gârda si Arieşeni iar personalul Salvamont care va baliza zona, urmează să transporte medicul si asistentul din echipajul elicopterului la dispensar pentru evaluare şi sprijin”, a transmis ISU Alba.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Constructorul Aktor şi-a adus echipă de asfaltatori din Grecia pentru a finaliza la timp lotul 2 din A10 Sebeş - Turda VIDEO

Ciugud, prima comună din România cu debarcader pe un râu. Cum arată investiţia din fonduri UE FOTO

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri