Tâlhărie pe trecerea de pietoni. Victima a stat 45 de zile în spital, agresorul va petrece 3 ani la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agresorul a fost condamnat la închisoare cu executare. Foto Adevărul
Agresorul a fost condamnat la închisoare cu executare. Foto Adevărul

Un tânăr în vârstă de 24 de ani din Blaj va ajunge la închisoare după ce a tâlhărit un bărbat. În urma agresiunilor, victima a avut nevoie de până la 45 de zile de îngrijiri medicale.

Faptele au avut loc în 19 august 2021, în jurul orei 01.00 noaptea. Victima a plecat în seara precedentă în oraş pentru a depune o sumă de bani în contul personal, la un aparat ATM. Ulterior s-a oprit la un magazin de unde a cumpărat bere şi ţigări, oprindu-se în apropierea acestuia pentru a consuma băutura alcoolică.

În acele momente, în zona magazinului a apărut Viorel V., care, pe motiv că a fost întrebat sau i s-a spus de către victimă că are o bicicletă frumoasă, a găsit un pretext să-i reproşeze acestuia că ar avea treabă cu prietena sa şi i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu pumnul în zona feţei, după care i-a sustras telefonul mobil şi suma de 70 lei din portmoneu. Agresiunile s-a întins pe o perioadă mai mare de timp, pentru că victima s-a ridicat de două ori şi a încercat să îşi recupereze bunurile furate. 

”Persoana vătămată reuşeşte să se ridice, moment în care inculpatul se afla în faţa sa, iar victima cade pe trecerea de pietoni. Imediat după aceea, inculpatul se urcă pe bicicletă cu intenţia de a pleca, dar observă că victima s-a ridicat, astfel că, coboară de pe bicicletă şi îi aplică din nou o lovitură cu pumnul în zona feţei, iar persoana vătămată cade şi rămâne întinsă pe trecerea de pietoni”, se menţionează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj.

În urma loviturilor aplicate, victima a suferit o fractură de mandibulă dreaptă, fiind operat la o clinică medicală din Cluj-Napoca. A primit un certificat medico-legal cu 40-45 de zile de înrgijiri medicale. Din fişa de cazier judiciar a agresorului reiese că, de-a lungul timpului, au fost dispuse faţă de acesta mai multe măsuri educative privative de libertate (internări în centre educative), precum şi condamnări la pedepse cu închisoarea de către instanţe din Franţa.

”Chiar dacă nu au fost recunoscute pentru a atrage o eventuală stare de recidivă, denotă totuşi persistenţa infracţională a inculpatului şi atrag convingerea instanţei că se impune condamnarea inculpatului cu executare, întrucât suspendarea sub supraveghere a pedepsei nu ar fi suficientă pentru corijarea comportamentului infracţional”, se menţionează în hotărârea pronunţată pe 10 decembrie 2021. 

Viorel V. a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare şi a fost obligat să-i plătească victimei daune morale în valoare de 25.000 de lei. Sentinţa definitivă va fi pronunţată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Traian Berbeceanu renunţă la procesul cu fostul şef al SRI Alba: ”Sunt scârbit cât de mult s-a tergiversat”

 

Un fost contabil de ocol silvic a delapidat peste 700.000 de lei şi i-a jucat la păcănele. Ce a hotărât instanţa

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite