Străzile din Alba Iulia sunt împodobite pentru sărbători. 3.000 de decoraţiuni pe stâlpi şi în parcuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instalaţiile luminoase sunt ridicate pe stâlpi
Instalaţiile luminoase sunt ridicate pe stâlpi

Instalaţiile luminoase sunt amplasate pe stâlpi, în parcuri şi în fântânile arteziene. Primăria nu a cumpărat instalaţii suplimentare faţă de anul trecut. Ornamentele sunt instalate în oraş şi în localităţile componente.

Angajaţii firmei Electroconstrucţia Alba Iulia au demarat operaţiunile de împodobire a străzilor cu instalaţiile luminoase de sărbători. În unele zone ale oraşului, cum ar fi Bulevardul 1 Decembrie 1918, luminile ornamentale funcţionează deja, în restul se vor aprinde în perioada următoare.

Întreaga activitatea va dura aproape două săptămâni. Instalaţiile sunt formate din ghirlande, sfere, baghete, conuri cu leduri şi alte decoraţiuni.

Decoraţiuni diverse

„Termenul limită de amplasare a instalaţiilor pe stâlpi, în parcuri şi în fântânile arteziene se va încheia în 21 decembrie. Primăria nu va realiza modificări mari faţă de anul trecut. Vor fi puse aceleaşi ornamente, atât în oraş cât şi în localităţile componente, Miceşti, Bărăbanţ, Partoş şi Pâclişa“, a spus Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Astfel, vor fi montate aproximativ 3.000 de decoraţiuni. Este vorba despre 2.000 de ghirlande, perdele şi plase luminoase, 250 de sfere în formă de globuri, 100 de seturi de baghete cu leduri, în jur de 480 de conuri precum şi numeroase alte ornamente pentru stâlpi. Alţi 1.850 de metri de perdea cu leduri vor crea atmosfera de sărbătoare. De asemenea, cele şase fântâni arteziene din oraş vor fi decorate cu luminiţe albastre şi argintii. „În parcurile de joacă din oraş vor fi aduşi pomi de Crăciun“, a mai spus reprezentantul municipalităţii.

Brad instalat în Parcul Unirii

Cel mai înalt pom de Crăciun, de peste 10 metri, va fi amplasat ca în fiecare an în Parcul Unirii din Cetate. Bradul va fi adus în această seară şi va fi ridicat şi împodobit până la sfârşitul săptămânii. Dacă va exista zăpadă vor fi amplasaţi şi oameni de zăpadă. Dacă nu, se vor confecţiona oameni de zăpadă artificiali.

Toate acestea au scopul de a recrea atmosfera sărăbătorilor de iarnă. În plus, în preajma Crăciunului, în faţa Catedralei Ortodoxe va fi pusă diorama ce surprinde scena naşterii lui Isus.

De asemenea, un alt demers destinat sărbătorilor este organizarea unui târg tradiţional de Crăciun. Evenimentul începe joi şi se desfăşoară până duminică în pavilionul expoziţional din Parcul Unirii. Cumpărătorii vor putea achiziţiona produse tradiţionale, brazi şi decoraţiuni specifice Crăciunului şi Anului Nou.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite